El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Prop de 50.000 persones han donat sang durant els mesos de pandèmia
  • CA

Unes 50.000 persones han donat sang durant els darrers tres mesos de pandèmia a Catalunya, és a dir, des de l’inici de l’estat d’alarma fins a dia d’avui. Coincidint amb el dia Mundial del Donant de Sang, que se celebra el 14 de juny, el president Quim Torra ha participat en una jornada de donació al Palau de la Generalitat i ha agraït “el gest de solidaritat inoblidable” de tots els voluntaris i donants. “Honora el país saber que 50.000 persones van seguir donant sang en un moment en què per anar als hospitals havies de vèncer certes pors i prevencions”, ha dit Torra en declaracions als mitjans abans de donar sang.

El president ha destacat també el “goig” de tornar a tenir voluntaris del Banc de Sang i Teixits en una de les sales de Palau habilitades amb llits i equipament i ha assegurat que enguany l’exercici de “solidaritat” en ple confinament “ha estat doble”. “L’agraïment ha de ser doble”, ha reiterat apuntant que malgrat la covid-19 hi ha hagut persones que han volgut seguir “salvant vides”. En aquest sentit, ha recordat que calen 800.000 donants cada dia. També ha posat en valor la tasca de dels professionals sanitaris i ha assenyalat que les donacions no només han servit a hospitals catalans sinó també a altres centres de l’estat espanyol.

Al seu torn, el president del Banc de Sang i Teixits, Manel Peiró s’ha sumat també als agraïments per al personal i els donants i ha assegurat que en la jornada d’aquest dissabte a Palau esperen atendre 200 persones, que acudeixen a donar sang amb visites programades. Per la seva banda, el president de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet, ha remarcat la solidaritat que hi ha hagut durant la pandèmia. “En una emergència continuem estant a primera fila”, ha dit celebrant també que en els darrers tres mesos l’entitat hagi sumat 4.000 voluntaris nous, la majoria dels quals gent jove. El president de la Federació de Donants de Sang a Catalunya, Marc Ibars també ha aplaudit les donacions i ha assenyalat que “tot i la pandèmia donen la suficient sang per garantir que tots els hospitals tenen els productes sanguinis necessaris”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa