El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Procicat aprova restriccions a 15 municipis del Vallès Occidental
  • CA

El Procicat ha aprovat aquest dilluns mesures especials per aplicar a 15 municipis del Vallès Occidental amb l’objectiu de reduir els contagis de covid-19. Aquest organisme, format pels departaments d’Interior i Salut, demana a la ciutadania d’aquests municipis que es quedin a casa tant com pugui, que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes. També es redueix al 50% l’aforament a bars i restaurants i els actes religiosos. Aquests mesures afectes a Sabadell, Terrassa, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat i Viladecavalls.

Aquestes mesures entraran en vigor quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s’aplicaran durant un període de 15 dies.

En aquests municipis, el Govern demana als ciutadans que es quedin a casa tant com puguin i que redueixen al màxim l’activitat social i limitin els contactes tant com sigui possible a les persones que integren el seu grup de convivència habitual. A més, l’executiu recorda que estan prohibides les reunions socials de més de sis persones.

Una de les mesures aprovades pel Procicat afecta el sector de la restauració. En concret, bars i restaurants hauran d’eliminar el consum en barra, que sempre s’haurà de fer en taula, i es limita l’aforament tant a l’interior com a l’exterior al 50%. L’horari de tancament dels establiments serà la una de la matinada com a màxim i, sempre que sigui possible, es demana que s’utilitzi preferiblement serveis a domicili i comandes per emportar.

També es limita al 50% l’aforament als actes religiosos, com ara casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres.

Pel que fa a l’activitat comercial, s’haurà de dur a terme evitant qualsevol aglomeració i, tant en espais tancats com en espais a l’aire lliure, la distància física de seguretat s’establirà en un metre i mig. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 metres quadrats per persona.

En aquests quinze municipis es podran dur a terme activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables com a l’aire lliure, però sempre amb un aforament que no superi el 70%.

L’aforament de les activitats esportives també es limita al 50%, sempre seguint els plans treballats en el Procicat.

El Procicat també fa indicacions per als centres de treball. Es demana que intensifiquin les mesures de prevenció i higiene; garantir la ventilació dels espais; posar a disposició des treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics; garantir les distàncies de seguretat interpersonals i l’ús de la mascareta obligatori, i adoptar mesures per evitar la coincidència massiva de persones, tant de treballadors com de clients o usuaris. També es demana potenciar el teletreball si la naturalesa de l’activitat ho permet.

D’altra banda, el DOGC ha publicat aquest dimarts una resolució que prorroga quinze dies més les mesures especials adoptades als municipis de Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès. Es recomana a la població que no surti de casa i que només se’n surti en determinats casos. També es limita al 50% l’aforament a actes religiosos i a la restauració, i al 70% en les activitats culturals, entre altres mesures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa