El Procicat allarga el toc de queda quinze dies més

Les restriccions continuaran com a mínim fins al 23 de novembre, tal com havia demanat el Departament de Salut per continuar frenant la Covid-19

El Procicat ha acordat aquest divendres a la tarda una pròrroga de quinze dies en les restriccions imposades a la mobilitat nocturna a Catalunya, segons informa el Departament d’Interior. El toc de queda inicialment s’estenia fins el proper dilluns però aquesta ampliació, que previsiblement es publicarà al DOGC abans d’aquell moment, l’allargarà fins al 23 de novembre mantenint el mateix horari, de deu del vespre a sis del matí. Així, el Procicat segueix les peticions del Departament de Salut que, per refermar el canvi de tendència que indica un descens de la velocitat de transmissió del virus, havia demanat prolongar les mesures.

Pel que fa a les altres mesures decretades pel Govern durant les darrere setmanes, es manté el tancament de bars, restaurants, gimnasos, cinemes i equipaments culturals, així com la limitació d’aforament als comerços, el tancament perimetral del país durant tota la setmana i la prohibició d’abandonar el municipi durant els caps de setmana. En el cas d’aquestes darreres dues mesures caldrà que es revisin a finals de la setmana vinent, ja que el decret venç divendres i caldrà decidir amb antel·lació si també es prorroga.

Aquest mateix divendres el Departament de Salut ha informat que, malgrat que la pressió sobre el sistema sanitari continua sent molt gran i no es poden relaxar els esforços, el pic de la segona onada de la pandèmia al nostre país ja ha passat, amb els contagis desaccelerant-se i la velocitat de propagació del SARS-CoV-2 per sota d’1.

 

Nou comentari