Prieto-Alhambra, sobre AstraZeneca: “No hi ha motius per estar espantats”

L'investigador explica que la trombosi és "una malaltia molt freqüent"

El professor de farmacoepidemiologia de la Universitat d’Oxford Daniel Prieto-Alhambra ha assegurat aquest divendres que “no hi ha motius per estar espantats” davant la vacuna d’AstraZeneca, després que Dinamarca, Noruega i Islàndia hagin decidit aturar la vacunació amb amb aquest vaccí després que hagin sorgit casos de trombosi. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, l’investigador ha explicat que la trombosi és “una malaltia molt freqüent” i que els pocs casos que han sorgit no li fan pensar que siguin a causa d’aquesta vacuna. No obstant, ha demanat “no minimitzar la importància” d’aquestes trombosis.

Per altra banda, Prieto-Alhambra ha demanat que AstraZeneca comenci a administrar-se ja a la gent gran. “Hem de maximitzar l’efecte de les vacunes que tenim, ja que ens arriben poques“, ha dit. Ha opinat que no té sentit que s’estigui vacunant gent jove amb aquest fàrmac i no gent gran, que l’índex de mortalitat és més gran. En aquest sentit, també ha demanat “espaiar la primera i la segona dosi tant com es pugui” perquè l’important és que hi hagi més gent vacunada amb una sola dosi que no pas una urgència en administrar les dues.

Comentaris

    Observador 12/03/2021 8:44 am
    Tampoc n'hi havia, ara fa un any. Si es donava algun cas de Covid 19 seria quelcom anecdótic, purament testimonial. I arar amb mascareta pel carrer?. Aixó a Espanya de cap manera es veuria. I si, ja ho estem veient.

Nou comentari