El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El vent continua protagonitzant la previsió meteorològica
  • CA

Aquest dimecres a la tarda el vent bufarà de component oest, entre fluix i moderat amb cops forts, i alguns molt forts de matinada a la meitat sud, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. Al centre de la jornada el vent ha tendit a afluixar, però es reforçarà de nou a la nit. Malgrat això, al quadrant nord-est hi haurà estones de vent fluix i de direcció variable, si bé fins al migdia bufava tramuntana moderada amb cops forts. Al Pirineu i Prepirineu, així com a punts del terç oest i del quadrant nord-est, estarà mig o molt ennuvolat. A la resta estarà poc o mig ennuvolat. A partir del migdia, la nuvolositat tornava a augmentar, sobretot al nord i a l’oest del país. Hi haurà alguns estrats baixos a punts del prelitoral sud. Protecció Civil ha demanat precaució davant els episodis de vent.

La nuvolositat ha minvat i el cel ha quedat poc ennuvolat fins a mig matí, amb núvols més abundants al vessant nord del Pirineu. A partir de llavors, els núvols han augmentat i a partir de migdia ha quedat molt ennuvolat o cobert al terç oest i resta del Pirineu i Prepirineu i entre mig i molt ennuvolat a la resta. A banda, hi ha hagut alguns estrats baixos matinals a punts del nord de la depressió Central i del prelitoral sud.

Demà dijous, fins a primera hora del matí s’espera precipitació al vessant nord del Pirineu. A partir del migdia s’intensificarà i arribarà a altres punts de la meitat oest i del Pirineu i Prepirineu. Serà d’intensitat feble, o localment moderada, i s’acumularan quantitats minses o poc abundants de precipitació, si bé hi haurà acumulacions entre abundants i molt abundants al Pirineu, sobretot al vessant nord on al llarg de tot l’episodi acumularan quantitats extremament abundants (més de 100 mm). La cota de neu pujarà dels 600 metres de matinada als 1.900 metres a partir del vespre, si bé a zones enclotades del vessant sud del Pirineu es mantindrà localment als 700 metres fins al vespre. Es podran acumular més de 50 cm de neu nova per sobre dels 2.200 metres en tot l’episodi.

Divendres el vent bufarà de component oest fins a migdia i de components nord i oest a partir de llavors. Serà entre fluix i moderat amb cops forts, i alguns molt forts a la meitat sud, altiplà Central i als cims del Pirineu, així com la tramuntana a l’Alt Empordà a partir de la tarda. A banda, hi haurà intervals de vent fluix i de direcció variable al quadrant nord-est.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa