Les prestatgeries dels supermercats tornen poc a poc a la normalitat

La crisi del coronavirus ha afectat principalment el personal sanitari, els autònoms, i els supermercats. Aquests últims van rebre allaus constants de gent que, preocupada per no poder comprar durant el confinament, comprava prestatgeries senceres. Ara, però, sembla que la situació s’ha calmat.

Són les dotze del migdia i al Mercadona de Tiana no hi ha massa gent. Hi ha multitud de cartells de colors llampants que adverteixen els clients que han de seguir les mesures establertes per protecció civil: distància mínima d’un metre i mig dins l’establiment, no més d’una persona a cada ascensor i accés d’un sol membre per família. A banda i banda dels cartells, gel hidroalcohòlic.

Per entrar a comprar s’ha de seguir un procés que comença per una cua d’accés al supermercat. En arribar el torn d’entrar, el personal de seguretat recomana amb molt d’èmfasi rentar-se les mans abans i després de comprar. 

Els supermercats extremen les mesures de seguretat

Els supermercats extremen les mesures de seguretat

 

Un cop superat el tràmit, es pot entrar al supermercat. Dins, hi ha desenes de treballadors reposant les prestatgeries. Una de les responsables de l’establiment crida “Adrià, la part del cafè està deserta”, i l’Adrià s’afanya a reomplir la secció. Les seccions de paper de wàter i aigua segueixen arrasades, però la resta sembla que va tornant a la normalitat. Així ho confirma un dels caixers. Porta guants, mascareta i demana als clients que mantinguin la distància i en la mesura del possible paguin amb targeta. L’empleat explica a El Món que la gent ha afluixat una mica, però assegura que “serà molt difícil recuperar-nos del cop que ens han donat”.

 

Mentre els caixers atenen els clients, un soroll fort envaeix el local. Es tracta d’una de les màquines que netegen el terra, les prestatgeries i totes les superfícies que la gent toca en el seu pas per l’establiment. L’empleada repeteix el procediment cada deu minuts per evitar nous contagis. 

Així i tot, la normalitat als supermercats es va obrint pas, poc a poc, entre tanta por pel virus.

Nou comentari