El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pressió hospitalària es redueix i la pandèmia es manté estancada
  • CA

La pandèmia de la Covid-19 es manté estancada a Catalunya amb la majoria d’indicadors fluctuant diàriament. La pressió hospitalària s’ha reduït lleugerament amb la sortida de planta de dotze persones més en centres hospitalaris del país a causa de la Covid-19, segons indiquen les dades del Departament de Salut publicades aquest dissabte. Actualment hi ha 312 persones ingressades. Les unitats de cures intensives (UCIs), en canvi, tenen més crítics i es mantenen en valors estables. Actualment, amb l’augment de set pacients greus hi ha 85 persones en estat crític. Aquesta ocupació es manté per sota de forma sostinguda les darreres setmanes. Dimarts ja hi havia 85 persones ocupant llits de crítics, tres menys que dilluns.

Altres indicadors de l’epidèmia presenten augments com és ara el risc de rebrot, que ha arribat a 29,58. La incidència acumulada a 14 dies, amb un increment d’unes poques centèsimes, passa a ser de 55,67 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació també ha fet un pas endavant i se situa en un 1,14, mentre que la positivitat de les proves que es fan s’eleva fins a 2,11%. Dues persones més han mort a causa de la malaltia i el global de defuncions des de l’inici de la pandèmia se situa en 24.033. En paral·lel, el departament de Salut ha notificat 568 nous casos confirmats per PCR o tests d’antígens, que situen el total des de l’inici de la pandèmia en 928.264.

La vacunació es manté estancada amb un 74,3% de la població general amb la pauta completa, un 75,7% amb una dosi posada i un 65,3% amb almenys una dosi. Aquest indicador podria augmentar de forma més ràpida quan arribi la possibilitat de vacunar la població d’entre 5 i 11 anys. Les autoritats sanitàries dels EUA van autoritzar aquest dimecres que es comenci la vacunació d’aquest grup d’edat al país nordamericà. Això aproxima també aquesta possibilitat als països occidentals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa