Les dades de la pandèmia de la Covid-19 continuen baixant, segons mostra la informació publicada aquest diumenge pel Departament de Salut, que aquest dissabte va celebrar que els indicadors són inclús més baixos que a la sortida de la primera onada. La velocitat de propagació puja dues dècimes fins els 0,82 registrats aquest diumenge, després de dos dies instal·lada en el 0,80. El risc de rebrot, per la seva banda, es queda fixat en 37, xifra que va assolir dissabte després de baixar tres punts. La incidència acumulada a 14 dies passa de 48,04 a 46,75, mentre que a 7 dies puja de 19,40 a 19,77. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va advertir aquest dissabte que en la pròxima setmana es registrarien més casos, però va demanar tranquil·litat i va assegurar que la pujada seria “controlada”.

La pressió hospitalària continua també amb valors estables, però destaca la pujada registrada aquest diumenge en el nombre d’hospitalitzats a planta. Hi ha disset persones més ingressades a l’hospital a causa de la covid-19 en les darreres 24 hores. Actualment, la Covid-19 és la causa d’ingrés de 347 pacients. A les unitats de cures intensives (UCIs), en canvi, es manté la tendència favorable i no es registren nous ingressos. Actualment queden només 91 persones en llits de crítics, una de les xifres més baixes de tota la pandèmia.

Els nous casos confirmats per proves PCR i TA són aquest diumenge 291, menys que els nous contagis d’aquest dissabte. Això es pot explicar perquè al cap de setmana es fan menys proves, pel que la xifra pot ser esbiaixada. La taxa de positivitat també escala una centèssima i passa de 1,48 a 1,49, una dada que segueix sent molt bona en comparació a la situació viscuda durant la darrera onada. Salut ha notificat tres morts més, i en global ja hi ha 23.957 persones mortes al llarg de la pandèmia.

Nou comentari