El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pressió hospitalària per la Covid-19 torna a pujar
  • CA

La pressió hospitalària per la Covid-19 ha tornat a pujar aquest dilluns, segons mostren les dades publicades pel Departament de Salut. Aquesta setmana és decisiva per comprovar la tendència que agafarà la pandèmia a partir d’ara, després que l’aterratge de la cinquena onada hagi tocat fons. Aquest dilluns es notifiquen 16 persones més ingressades a planta amb Covid-19, en total hi ha 413 persones. A les unitats de cures intensives hi ha una persona menys, en total a tot al país hi ha 126 en llits de crítics.

Pel que fa a nous casos confirmats per proves PCR i TA, Salut notifica aquest dilluns 208 contagis nous, mentre que el risc de rebrot es manté per tercer dia consecutiu en el valor de 66 punts. La incidència acumulada a 14 dies es manté a la baixa i passa de 63,98 a 62,93 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació, però, continua fent passos cap amunt tot i que de forma lleu: puja una centèsima i es fixa en 1,09. La positivitat, d’altra banda, ha baixat fins a 1,99%.

Els experts consideren que aquesta setmana ha de desvetllar la incògnita de la nova tendència de la pandèmia. La principal és comprovar de quina manera la variant Delta impacta en tots els àmbits de la vida impedint que els contagis es redueixin. Això ja s’ha començat a notar a les escoles, on només la vacunació ha fet possible que la incidència baixi. Aquest curs hi ha menys alumnes confinats perquè els contactes estrets que estan vacunats s’estalvien fer quarentena.

Un altre punt que es tractarà aquesta setmana serà el de l’oci nocturn. Aquest dilluns a la tarda hi havia prevista una reunió entre Salut i representats de l’oci nocturn. L’ambient està calent perquè la incertesa del Govern respecte aquest sector està amargant als empresaris. Hi ha dubtes sobre el passaport Covid, sobre la data d’obertura, sobre les condicions a l’interior dels locals i finalment hi ha una queixa pel que fa a les ajudes que el sector creu que hauria de tenir pel fet que la seva activitat econòmica està sent vetada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa