El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un any i mig de presó per un jove acusat d’agredir a dos Mossos
  • CA

La Fiscalia ha demanat un any i mig de presó per a Pol Vidal, un jove de la Seu d’Urgell que ha estat acusat d’agredir a dos Mossos d’Esquadra durant un tall a la carretera N-260 amb motiu de la vaga general del 21 de febrer de 2019. El jove hauria d’entrar a presó i pagar una multa de 360 euros per atemptat als agents de l’autoritat i lesions lleus. Per l’altra banda la defensa demana l’absolució de Vidal, ja que al·leguen que no hi va haver cap tipus de agressió per part de l’acusat.

Els fets van passar fa dos anys durant la vaga general del 21 de febrer. El jove acusat participava en un tall de la carretera N-260 quan els Mossos van anar a desallotjar-la per parar l’embús. Segons han declarat els dos agents, el jove va donar un cop de puny al casc d’un d’ells i posteriorment va agafar per l’armilla l’altre agent, fent-lo caure al terra, i propinant-li dos cops, un al casc mentre queia i l’altre al tòrax quan ja era a terra. Aquestes acusacions han portat a la Fiscalia a demanar un any i mig de presó i 360 euros de multa. Respecte l’opinió de Vidal, ell ha relatat que en cap moment es va acostar als agents i que era assegut al terra quan el van agafar entre quatre agents per treure’l del lloc.

Durant el judici, han declarat tres persones que també van assistir al tall de la carretera i han afirmat que no van veure cap agressió a les autoritats per part del jove acusat. A més, també han posat un visionat on es veu la policia treient els manifestants de la carretera, però en cap cas hi ha cap classe d’agressió. Tot i això l’acusació ha mantingut que “el vídeo no verifica ni desmenteix res”.

En primera instància per aquesta causa es van acusar a set persones que estaven tallant la carretera, però finalment el jutjat d’instrucció de la Seu va arxivar la causa contra 6 d’elles i va mantenir l’acusació només contra Vidal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa