El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els positius de coronavirus a l’Estat ja superen els 17.000 casos
  • CA

El nombre de persones que pateixen el coronavirus a l’Estat espanyol ja arriba als 17.147. El nombre de morts de situa als 767 i 939 ja han passat per alguna Unitat de Cures Intensives (UCI) d’hospitals espanyols. 1.107 persones ja s’han curat de la malaltia. Segons ha informat aquest dijous el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries espanyol, Fernando Simón, s’ha produït un augment del 25% de positius a l’Estat.

Pel que fa a Catalunya, el nombre de positius és de 2.702. Han mort 55 persones i 33 es troben a la UCI. Madrid segueix sent el principal focus de l’epidèmia: 6.777 positius, 498 morts, 590 persones a la UCI i 941 donats d’alta.

Sobre la polèmica de la requisa de material d’algunes comunitats autònomes per centralitzar-lo, Simón ha dit que el govern espanyol “no està bloquejant material mèdic de cap tipus enlloc” i únicament està “identificant què hi ha i on“. Simón ha afirmat que Madrid ha rebut 325.000 mascaretes en els últims dies i avui en rebrà més “perquè s’estan obtenint partides progressivament”.

En tot cas ha admès que “hi ha una escassedat global d’aquests productes” i el seu govern està “treballant molt intensament per aconseguir pal·liar aquesta escassedat”. Es van obtenint però “hi ha una escassedat a nivell global en aquests materials”. “Aquest tipus d’acusacions danyen al sistema més que una altra cosa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa