La Plataforma per la Llengua promou la inclusió del català en videojocs amb una guia per a empreses i desenvolupadors

L'organització recorda que un 45% dels videojocs publicats a Catalunya no inclouen el català

La Plataforma per la Llengua ha publicat una guia per fomentar la inclusió del català en els videojocs. El document, dirigit a empreses i desenvolupadors, afirma que incloure el català entre les llengües del videojoc té “avantatges” com les subvencions de les administracions, la “promoció” de mitjans especialitzats amb presència al país o “l’exigència dels mateixos consumidors, que representen un mercat de més de 10 milions de persones”.

Segons la Plataforma, tenint en compte que en els territoris de parla catalana es produeixen la majoria de videojocs fets a l’Estat, la guia pot ser una “oportunitat” per impulsar la inclusió de la llengua en aquests productes. Actualment, un 45% dels videojocs publicats a Catalunya no inclouen el català. De fet, la Plataforma per la Llengua afirma que “els videojocs més populars” del mercat global, com FIFA, Resident Evil, League of Legends o Super Mario tampoc inclouen el català.

El document repassa les fases per publicar un videojoc i inclou suggeriments de paraules en català per alguns dels mots en anglès més utilitzats en els videojocs. El tutorial s’enviarà a tots els estudis i desenvolupadors de videojocs dels territoris de parla catalana i a escoles i centres formatius d’aquesta matèria.

Comentaris

    ERC ODIA EL CATALÀ, Aragones es pitjor que el Montilla 24/08/2021 4:07 pm
    A tv3.junqueras l'espanyolitzacio es ampliar la base, a erc el català li fa nosa.

Nou comentari