El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Plataforma per la Llengua denuncia que Aigües del Vendrell no garanteix l’atenció en català

Plataforma per la Llengua ha denunciat que l’empresa Aigües del Vendrell no garanteix l’atenció al client en català. Aquesta companyia compta amb la participació de l’Ajuntament i FCC Aqualia. Segons la plataforma, un client de l’empresa que presta el servei d’aigua al Vendrell va ser atès en castellà i la justificació per part de l’empresa va ser que les línies d’atenció al públic en català estaven ocupades.

La Plataforma per la Llengua ha recordat a l’Ajuntament del Vendrell que és l’accionista majoritari d’aquesta empresa i, per tant, ha de vetllar per complir la Llei de Política Lingüística de Catalunya. Aquesta normativa estableix que els treballadors han de dominar mínimament el català i el castellà.

A més, la plataforma reclama a l’Ajuntament del Vendrell que sancioni a FCC Aqualia per haver vulnerat les condicions de contractació per part de l’Ajuntament. De fet, l’ONG de defensa del català ha presentat dues instàncies contra aquest consistori des de l’estiu del 2020 reclamant que Aigües del Vendrell realitzi l’atenció al públic en català.

L’Ajuntament del Vendrell assegura que la companyia que serveix aigua al municipi “facilita als seus usuaris l’atenció tant en català com en castellà”. El tinent d’alcalde i regidor de Comunicació, Christian Soriano ha posat de manifest que el Vendrell “és un municipi divers i plural”. A més, exculpa l’empresa Aigües del Vendrell i defensa que “la responsabilitat de l’administració és adaptar-se a aquesta realitat”.

Aquesta denúncia arriba dies després que Plataforma per la Llengüa hagi estat qualificada d'”hispanòfoba i pancatalanista” per Hablamos Español. L’entitat assegura que l’ONG de defensa del català d’intimidar el professorat de les universitats de Catalunya, les Balears i el País Valencià perquè no imparteixin classes en espanyol”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Pepe a novembre 06, 2021 | 09:30
  Pepe novembre 06, 2021 | 09:30
  Un professor de la UAB abandona un màster perquè no li deixen fer classes en català. El docent Jordi Juanico denuncia que "s'està menystenint la nostra llengua amb l'excusa de la internacionalitat". https://twitter.com/jordijuanico/status/1456258269480058884
 2. Icona del comentari de: Matraca y más matraca a novembre 06, 2021 | 11:18
  Matraca y más matraca novembre 06, 2021 | 11:18
  Ciegos están y mucho - cataluña está a las puertas de un colapso financiero y vosotros con la matraca del catalán. Nada como poner cortinas de humo. ¿ El pueblo ese, es rico por acaso ? ¿ Es el único problema que tiene ?
 3. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 06, 2021 | 11:58
  Gonzalo novembre 06, 2021 | 11:58
  Le dieron la posibilidad de que llamase más tarde, y el laZinaZi se hizo el ofendidito. Debería de estar contento, ya que todas los operadores que atendían en catalán estaban ocupados.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa