El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pistes i hotels tancats al Pirineu en el pont de la Puríssima
  • CA

El Pirineu es prepara per un pont de la Puríssima atípic al que estem acostumats els darrers anys. I és que aquestes dates suposen, si les condicions meteorològiques ho permeten, el tret de sortida oficial a la campanya d’esquí, però enguany no podrà ser per les restriccions per frenar la pandèmia de la covid-19. Les estacions catalanes ja han anunciat que no obriran fins al 9 de desembre i per aquest motiu, la majoria d’hotels tampoc obriran perquè no hi ha reserves. Mentrestant, des d’Andorra i també les estacions nord catalanes de l’Alta Cerdanya i el Capcir reclamen unanimitat en l’obertura de l’esquí per no generar més mobilitat transfronterera. El sector s’ha vist obligat a posar les esperances de negoci en la campanya de Nadal.

Els hotelers del Pirineu han vist com les reserves pel pont de la Puríssima no han arribat i molts han optat per no obrir perquè no els surten els números. La mobilitat reduïda no ha ajudat a incentivar les reserves de darrera hora amb les que alguns negocis confiaven. El responsable de l’Hotel Pessets de Sort, Ramon Aytés, creu aquest pont només pujaran al Pirineu els qui tenen segones residències. El que sí que han notat els hotels és que les reserves s’estan “animant” per les festes de Nadal. Per això, Aytés ha alertat que si es perd la campanya de Nadal, el sector no facturaria el 90% de tot l’hivern, per la qual cosa ha considerat “necessari” que les estacions d’esquí obrin.

Altres negocis vinculats a l’esquí, com són les botigues de venda i lloguer de material, han vist com els seus ingressos també han caigut dràsticament. Jordi Farreny, de la botiga Saorte de Sort assegura que la facturació del novembre li ha baixat un 40%, en un mes que el sector assimila a “l’agost del turisme de neu”. Ell també es organitzador de curses oficials d’esquí a Espot i ha lamentat que si no es pot esquiar serà “la ruïna” per tots els muntanyencs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa