Pimec alerta que sense una vacunació ràpida es pot perdre una altra temporada turística d’estiu

El president de la patronal demana que no es tardi en concretar un acord sobre els ERTO

El president de la patronal Pimec, Josep González, ha avisat que si no hi ha una vacunació ràpida i massiva es podria tornar a perdre la temporada turística d’estiu. “Un altre any sense turisme seria un cop molt important, una cosa és aguantar una temporada i una altra aguantar-ne dues”, ha advertit González al programa ‘Converses’ de Cope Catalunya i Andorra. El president de la patronal ha argumentat que els turistes comencen a pensar i concretar les seves vacances a partir de març i abril i si la situació no és segura no vindran. González, d’altra banda, s’ha mostrat convençut que hi haurà acord per estendre els ERTO i ha demanat que no es tardi en arribar a un acord. “En aquest país, tenim la mala costum de prendre decisions quatre dies abans que finalitzin els terminis i això provoca que tots estiguem patint més del compte”, ha lamentat. “L’empresari que té gent en ERTO es passarà tot el mes de gener pensant si li renovaran l’expedient o no”, ha afegit.

D’altra banda, González ha reiterat les crítiques cap a les restriccions imposades per la Generalitat al comerç i la restauració perquè no se’ls explica els motius del tancament. “Hem de ser capaços d’explicar-los per què es confina el sector i si els sabem donar una explicació es resignaran. Si no la sabem donar, consideraran que s’està cometent una injustícia amb ells”, ha dit en l’entrevista a COPE Catalunya i Andorra. També ha reclamat al Govern campanyes de conscienciació per evitar comportaments incívics i explicar com s’han de comportar en bars i restaurants i “quan han de dur mascareta i com i quanta gent” es poden reunir.

En matèria política, ha criticat que el president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, mantingui el càrrec –actualment les funcions estan delegades en la vicepresidenta Mònica Roca- i ha dit que és de “dubtosa legalitat i ètica”. A més, ha afirmat que la proposta d’elevar a 1.500 euros el Salari Mínim Interprofessional és “inviable” i una “barbaritat”. “Qualsevol que en sàpiga d’economia sap de l’impacte que suposaria pujar fins a aquesta xifra el SMI. Les conseqüències serien tremendes”, ha afegit González, que en tot cas aposta per pujar-lo de manera gradual “perquè sinó suposaria el tancament de moltes empreses”.

Comentaris

  Josep 10/01/2021 12:42 am
  ARA NO PARLEN DE TURISTES De Economia ARA PARLEN DE SALVAR VIDES De EVITAR MES CONTAGIS .Que ja en tenin mases i mes que en tindren SI ES PERMETEN fer Festes con el Rave de LLinars del Valles FESTA IL-LEGAL Y PROHIBIDA .Pero ELS MOSSOS DE ESCUADRA Y POLICIAS LOCALS . Permitieron es fes .no u ban Impedir . LA VACUNACIO RAPIDA No es podra fer nomes amb emfermeras Als Hospitals falta molta mes gent .
  JOSEP 10/01/2021 12:33 am
  Una Vacunació Rapida , pasaria per què El Govern Català demanes LA Ajuda i Suport del EXÈRCIT Dels Militars cosa ja saben no pasara .Pero seria una GRAN AJUDA PER POSAR VACUNES MAS DEPRISA RAPIDO .. Ara con mes es tardi en posar VACINES PUJARAN ELS CONTAGIS I PODRAN MORIR PERSONES .Perdre temps es perdre vides humanes .
  JORDI 09/01/2021 9:32 pm
  Això es el que passa per tenir massa turisme i masses bars, falta economia real, productiva i de investigació, menys sangria i menys giris borratxos.
  Gerko 09/01/2021 7:14 pm
  El què hem de fer és que el turisme sigui una activitat complementària a l'economia, no pas "l'activitat" única ni la "monoactivitat econòmica". És de sentit comú que el monocultiu turístic és un error molt gran, que cal diversificar l'economia. El monocultiu turístic, destrueix el teixit social i econòmic de municipis i barris sencers, produeix destrosses paisatgístiques i urbanes irreversibles, és una ruleta russa que depèn de modes, produeix llocs de treball estacionals i els més mal pagats, hipoteca bens que son de tots. El turisme descontrolat com es fa al nostre país des dels anys 60 té conseqüències nefastes a mig i llarg termini, expulsió de veïns, degradació del teixit social, atracció de traficants i de màfies... Sembla mentida que no reaccionem mai a aquest problema tant gran, és més des dels anys 90 han reproduït el model Lloret de Mar, Salou, Roses... a Barcelona sense cap complex ni mirament. Els mitjans ens "informen" cada temporada del nombre d'ocupants de places turístiques (?!) Tot plegat no té cap sentit on viurem quan no hi càpiguen més turistes?
  Bot 09/01/2021 6:33 pm
  Coronacircus 2020 vacunacircus 2021.
   Remake 09/01/2021 9:51 pm
   Algú pot ens donar una explicació perquè tots els negacionistes son elements ximples d'extrema-ultra-dreta ? Segurament té a veure amb que el populisme entès com els que "proposen" donar solucions "fàcils" i simplistes a problemes complexos de la nostra societat, i és clar comparar el nombre de persones mortes l'any 2019 amb l'any 2020 en qualsevol territori de la terra o veure moltes persones en unitats de cures intensives morint-se per a segons quins individus no és una cosa fina i deuen pensar que millor és ignorar-ho i fer veure que no existeix. Solament cal veure individus com Trump o Bolsonaro...
   Rebot 09/01/2021 8:28 pm
   Negacionistus = Stultus
   96
   66
   Respon
    Reboot 09/01/2021 9:20 pm
    Credulo parvuli

Nou comentari