Pfizer ha tornat a engegar els engranatges per produir una vacuna efectiva contra la variant Òmicron. Així ho ha avançat aquest dilluns el CEO de Pfizer, Albert Bourla, que ha assegurat que la seva companyia podria tenir llesta al març una vacuna contra la Covid-19 adaptada a la variant Òmicron, ja que la companyia ja ha començat a fabricar les dosis. “Aquesta vacuna estarà llesta al març. Ja estem començant a fabricar algunes d’aquestes unitats”, ha anunciat Bourla en declaracions a la televisió estatunidenca CNBC.

El màxim dirigent de Pfizer ha detallat que aquesta futura vacuna, que també es dirigiria a les altres variants del virus que estan circulant, és una petició d’alguns països que “volen que estigui llesta al més aviat possible”. “L’esperança és que aconseguim alguna cosa que ofereixi una protecció molt millor, sobretot contra les infeccions, perquè la protecció contra les hospitalitzacions i la malaltia greu és raonable ara mateix, amb les vacunes actuals, sempre que s’apliqui la tercera dosi”, ha ressaltat.

Bourla ha reconegut que no està clar si serà necessària una quarta dosi, però ha anunciat que Pfizer realitzarà experiments per a determinar si és necessària.

Per la seva banda, el director general de Moderna, Stéphane Bancel, també ha recordat que la seva companyia està treballant en una dosi de reforç que podria arribar a la tardor i que entrarà aviat en assajos clínics. “Estem discutint amb líders de salut pública de tot el món per a decidir quina creiem que és la millor estratègia per al possible reforç per a la tardor de 2022. Creiem que contindrà l’Òmicron”, ha comentat Bancel també a la CNBC.

Aquest mateix dilluns l’Agència Europea del Medicament (EMA) ha anunciat que ha començat a avaluar una sol·licitud d’autorització de comercialització condicional contra la Covid-19 per al medicament antiviral oral Paxlovid de Pfizer. La sol·licitud és per al tractament de la Covid-19 de lleu a moderada en pacients adults i adolescents -a partir de 12 anys d’edat i amb un pes mínim de 40 kg- que presenten un alt risc de progressió a Covid-19 greu. L’EMA avaluarà els beneficis i els riscos de Paxlovid en un termini reduït i podria emetre un dictamen “en qüestió de setmanes”, depenent de “si les dades presentades són prou sòlids i de si es necessita més informació per a recolzar l’avaluació”.

Comentaris

    Negacionista Gener 10, 2022 | 19:55
    CoÑo.

Nou comentari