Pfizer vs. Moderna: comparació directa de les dues vacunes

El Departament d’Assumptes de Veterans dels Estats Units, l’Escola de Salut Pública T.H. Chan de Harvard i l’hospital Brigham and Women’s ha realitzat un estudi que compara de manera directa les vacunes de Pfizer i Moderna i la seva efectivitat. Segons els resultats, els dos vaccins són molt eficaços en la prevenció del coronavirus, així com en l’hospitalització i la mort. No obstant, s’ha demostrat que la vacuna de Moderna és més efectiva que la de Pfizer, ja que ofereix un major nivell de protecció, incloent un 21% menys de risc d’infecció documentada i un 41% menys de risc d’hospitalització, segons publiquen a la revista New England Journal of Medicine.

Totes dues vacunes són increïblement efectives“, assenyala la doctora J.P Casas, membre de l’equip investigador; però insisteix que la vacuna de Moderna ha demostrat ser més eficaç. Per a aquest estudi, els investigadors s’han basat en les històries clíniques electròniques dels veterans nord-americans que van rebre una de les dues vacunes contra la Covid-19 entre principis del mes de gener de 2021 i mitjans de maig de 2021. La investigació, doncs, es va centrar en la variant Alfa, que és la que predominava al món en aquell moment. Així mateix, l’estudi va emparellar 219.842 receptors de la vacuna de Pfizer amb el mateix nombre de receptors de la vacuna de Moderna. Els dos grups es van emparellar en funció d’una sèrie de factors clínics i demogràfics que podrien afectar els resultats.

Durant el període de seguiment de 24 setmanes de l’estudi, el risc estimat d’infecció documentada va ser lleugerament superior en aquelles persones que havien rebut la vacuna de Pfizer: concretament un excés de 1,23 casos d’infecció documentada per cada 1.000 persones en el grup de Pfizer. Així mateix, aquelles persones que havien rebut aquest vaccí també tenien més possibilitats de tenir simptomatologia o d’haver de ser hospitalitzats; però la diferència amb els vacunats amb Moderna era ínfima.

Comentaris

  Cal dir-ho Desembre 06, 2021 | 12:58
  Ehem ! Els vaccins AstraZeneca i Janssen de Johnson&Johnson...
  Selecció natural Desembre 06, 2021 | 13:01
  "Tots dos vaccins són increïblement efectius". Hom també ho deia d'AstraZeneca i de Janssen... i ja han desaparegut, si més no, als països rics.
  El buen periodismo pone el LINK Desembre 06, 2021 | 13:27
  LINK del estudio para que uno se lo pueda leer y creer. ¿ Pero en qué universidad os habéis graduado? ¿ O es que hoy, al ser fiesta, le toca al pringao de turno ?
   El sentit cívic i el sentit comú Desembre 06, 2021 | 20:26
   A "El buen..." sembla que descobreixis la sopa d'all, des de fa mesos se sap que els vaccins de Pfizer i Moderna, tenen menys efectes col·laterals greus i molt greus, son més efectius i la protecció dura més temps que no pas AstraZeneca i Janssen, i doncs, l'article no és pas cap novetat, sinó una constatació més d'una cosa que fa temps que se sap. Prova d'això és que la UE ja no en compra dels esmentats vaccins menys efectius, els països europeus solament els administraven (AstraZeneca) als nascuts entre el 1952 i el 1961, i ara les persones vaccinades amb AstraZeneca i Janssen rebran la tercera dosi (segona si es tracta de Janssen) amb Pfizer o Moderna. És així.
  estruch Desembre 07, 2021 | 10:00
  Però no donen el resultat per a cada vacuna, ja que actualment les dades ens demostren que la vacuna, en lloc de dividir per 20 el nombre d'infeccions (deien 95% d'efectivitat), només divideix per 2. Tant en infeccions com hospitalitzacions com defuncions.
  Comparativa per anul·lar alternatives Desembre 07, 2021 | 11:43
  Les dades sobre AstraZeneca i Janssen mai han estat clares. AstraZeneca es va deixar de subministrar de cop arran d'uns pocs primers casos de trombosi. De Janssen s'havien arribat a assegurar una efectivitat de prop del 90% i que una segona dosi multiplicava per deu la protecció. Després de cop i volta han canviar les dades i també s'ha exclòs del sistema. Tot sembla orientat a forçar les vacunes d'ARN com a úniques alternatives i a obligar la població a aquests components gènics, i això, si més no, resulta sospitós. Aquesta comparativa no fa si no donar a entendre que només hi ha dues vacunes vàlides, malgrat totes dues segueixin el mateix principi.

Nou comentari