El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pfizer anuncia que la UE comprarà 100 milions addicionals de dosis de la seva vacuna
  • CA

El president de Pfizer, Albert Bourla, ha anunciat aquest dilluns a través d’una piulada a Twitter que la Unió Europea (UE) té previst adquirir aquest mateix any 100 milions de dosis addicionals de la seva vacuna. D’aquesta manera, segons Bourla, el número total de dosis a llilurar per part de la companyia nord-americana al bloc de països europeus és de 600 milions de dosis. Bourla es mostra satisfet perquè l’empresa, assegura, juga un paper destacat en la lluitra contra la Covid-19 a nivell global. En un comunicat de la companyia s’explica que la UE ha decidit exercir l’opció de compra de les dosis addicionals, tal i com es va establir en el contracte signat el 17 de febrer.

L’anunci de Pfizer/BioNTech l’ha confrimat poc després també a través de Twitter la comissiària europea de Sanitat, Stella Kryakides.

Aquest augment de l’adquisició de dosis de Pfizer arriba després que la UE hagi decidit no renovar els contractes amb AstraZeneca i Janssen de Johnson & Johnson pels problemes de seguretat i producció que han sorgit. A banda, l’anunci que ha fet el president de Pfizer es fa públic dies després que ell mateix expliqués que s’espera que calgui una tercera dosi de la vacuna 12 mesos després d’haver rebut la primera. Les negociacions entre la companyia i la UE pels contractes pels anys 2022 i 2023 estan obertes. La indústria farmacèutica es prepara per les futures etapes de la pandèmia, tenint en compte que la vacunació de la Covid-19 serà anual i el mercat potencial és tot el món, explicava aquest cap de setmana en una entrevista concedida a EL MÓN farmacòleg Joan-Ramon Laporte.

L’anunci de la futura injecció de més dosis de Pfizer als països europeus coincideix amb la possibilitat d’espaiar la segona dosi de la vacuna per tal d’accelerar els plans de vacunació a l’estat espanyol, un debat obert per Catalunya i Madrid i que serà discutit demà a la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial de Salut. La vacuna de Pfizer és la que arriba amb més regularitat a Catalunya, sense les incidències que s’han produït amb les altres que també estan en el catàleg de les que es poden administrar: Moderna, AstraZeneca i Janssen.

Catalunya ha rebut 1.413.980 dosis de la vacuna de Pfizer/BioNTech, segons el darrer informe de vacunació del Ministeri de Sanitat, del 16 d’abril.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pepe a abril 19, 2021 | 17:09
    Pepe abril 19, 2021 | 17:09
    "¡El laboratorio biológico chino en Wuhan es propiedad de Glaxosmithkline, que (accidentalmente) es propietaria de Pfizer!" (el que fabrica la vacuna contra el virus que se inició (accidentalmente) en el Laboratorio Biológico de Wuhan y que fue (accidentalmente) financiado por el Dr. Fauci, quien (accidentalmente) promueve la vacuna. "GlaxoSmithKline es (accidentalmente) administrado por la división financiera de Black Rock, que (accidentalmente) administra las finanzas de la Open Foundation Company (Fundación Soros), que (accidentalmente) administra el AXA francés. "Soros (accidentalmente) es dueño de la empresa alemana Winterthur, que (accidentalmente) construyó un laboratorio chino en Wuhan y fue comprada por la alemana Allianz, que (casualmente) tiene a Vanguard como accionista, quien (casualmente) es accionista de Black Rock, "que (casualmente) controla los bancos centrales y administra alrededor de un tercio del capital de inversión global. "Black Rock" es también (casualmente) un importante accionista de MICROSOFT, propiedad de Bill Gates, quien (casualmente) es accionista de Pfizer (que, ¿recuerdas? Vende una vacuna milagrosa) y (casualmente) ahora es el primer patrocinador de la '¡OMS! ¡Ahora comprende cómo un murciélago muerto vendido en un mercado húmedo en China ha infectado a TODO EL PLANETA! "" .... copiar y compartir rápidamente. Las casualidades suelen estar muy bien preparadas!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa