Els residents en geriàtrics rebran la tercera dosi a partir de la setmana que ve

La decisió s'ha justificat per la fragilitat del seu perfil, les múltiples patologies que pateixen i el fet de viure en un entorn tancat

La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dijous que es pugui administrar una dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19 a gent gran que visqui en residències. I hores després el departament de Salut i el de Drets Socials han anunciat que aquesta vacunació addicional començarà “al més aviat possible”, previsiblement la setmana que ve. La decisió s’ha justificat per la fragilitat del seu perfil, les múltiples patologies que pateixen i el fet de viure en un entorn tancat. Totes aquestes condicions fan que siguin persones vulnerables al virus i sobretot davant de la nova variant Delta, molt més agressiva.

D’aquesta manera s’ha ampliat el grup de persones a les quals es pot administrar aquesta dosi, fins ara destinada a persones amb transplantment d’òrgan sòlid, els receptos de transplantament de progenirtors hematopoiètics i les persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20. S’incorporen ara les persones que tenen certs tractaments immunosupressors, de molt alt risc, i persones grans que viuen en residències.

En la reunió d’aquest dimecres del Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud (CISNS) cap comunitat autònoma es va oposar a administrar una tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a les persones grans que viuen en residències a partir del 14 d’octubre. La proposta va ser trasllada per la Ponència de Vacunes.

A la Comissió de Salut Pública s’hi troben representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat. La Ponència de Vacunes continua analitzant diferents propostes segons l’evidència disponible per ampliar els gurps als quals es pugui subministrar una dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19.

Un grup d’experts catalans ha determinat en un estudi que la tercera dosi de la vacuna no és necessària de forma generalitzada en aquest moment, però sí ha estimat algunes excepcions, entre les que hi ha la gent gran que viu en residències o el personal sanitari. En alguns països ja fa setmanes que s’estan oferint terceres dosis. Es tracta dels EUA, Israel i més recentment el Regne Unit.

Nou comentari