El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Personalitats públiques reclamen “un gran pacte per a la reconstrucció social”
  • CA

Personalitats públiques de l’àmbit de la cultura, la ciència, el periodisme, el sindicalisme o les entitats socials han reclamat a través d’un manifest un “gran pacte per a la reconstrucció social d’Espanya” en el marc de la crisi generada per la pandèmia de la covid-19. L’escrit posa de manifest les conseqüències “dramàtiques” que la infecció ha tingut arreu del món i mostra solidaritat i suport a les persones afectades. Alhora fa un reconeixement al “món del treball” i afirma que l’estat superarà la crisi si reforça els serveis públics, “garantia per exercir els drets de la ciutadania en igualtat”. Per això demanen que “mai més” hi hagi “retallades” en sanitat, i “mai més” es faci “mercantilització” amb les cures.

Els signants del manifest afirmen que el sistema sanitari, sociosanitari i de cures ha mostrat durant la pandèmia el “valor” dels seus professionals, però afegeixen que és “el fet de comptar amb un sistema públic i universal suficientment finançat, el que garanteix l’accés de tota la població a la salut i a les cures”. També consideren que el país tirarà endavant “si no ens deixem arrossegar per la confrontació i l’odi”. I afegeixen: “La crisi sanitària i econòmica més intensa que hem conegut en temps de pau no es pot abordar des de la dialèctica de la guerra”.

Per tot plegat els signants del manifest demanen a les forces polítiques, socials i econòmiques “un gran pacte per a la reconstrucció social d’Espanya” que suposi “una aposta per reforçar” els serveis públics, i subratllen que per fer-ho cal “treballar des de la concòrdia i allunyar-se de la crispació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa