Pere Casaldàliga, sotmès a una punció al pulmó i una endoscòpia

El bisbe català està essent tractat amb antibiòtics i és a la UCI

Pere Casaldàliga va ser sotmès aquest dimecres a una punció on se li van extreure 600 mililitres de líquid del pulmó esquerre. Segons han explicat a les xarxes socials els responsables de les associacions Araguaia i ANSA –amb les que treballa Casaldàliga-, el bisbe català també ha estat sotmès a una endoscòpia per tal de posar-li una sonda a l’estòmag que garanteixi “una alimentació segura i eficient”. Casaldàliga està essent tractat amb antibiòtics i és a la UCI.

“En aquest moment, manté una pressió (arterial) molt bona i està estable des del punt de vista cardiològic”, mentre que “l’oxigenació en sang, després de la punció i dels nous antibiòtics”, va millorant i “està més còmode per respirar”, ha explicat el doctor Antonio Marcos Barbosa, de la Santa Casa de Batatais, a l’interior de São Paulo.

“Ara cal esperar. És un individu molt fràgil, d’edat avançada, amb una malaltia d’alta gravetat”, ha afegit. En aquest sentit, el metge ha insistit que encara “hi ha gravetat” al quadre de salut d’en Pere, si bé, en virtut de com ha reaccionat al tractament en les primeres 24 hores, espera que en “quatre o cinc dies” hi hagi resultats més robustos.

Nou comentari