Sánchez assegura que rebaixarà el preu de la llum

També podria aplicar mesures pel preu del gas

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar aquest dilluns que el Consell de Ministres aprovaria aquest dimarts un seguit de mesures que faran rebaixar el preu de la llum. Fins ara hi havia una reducció de l’IVA del 21% al 10% a finals d’any i una suspensió de l’impost sobre el valor de producció d’energia elèctrica també fins a final d’any (un 7%), però ara el govern espanyol també afegiria una rebaixa del 5,1% al 0,5% de l’impost especial de l’electricitat.

Pedro Sánchez també va dir que hi hauria una detracció de 650 milions euros del CO2 no emès a les empreses elèctriques i les del gas per tal que això es reverteixi en la ciutadania i es pugui “frenar i topar” el rebut de la llum i del gas. El president del govern espanyol ha demanat fer un “esforç” perquè “no és raonable” que hi hagi empreses amb uns beneficis tan grans mentre aquests rebuts van augmentant el seu preu.

Aquest anunci de mesures arriba després d’un augment sense aturada del preu de la llum. Ha assolit el seu màxim històric en diverses ocasions, i això ha fet que aquest rebut s’hagi convertit en un tema de màxima actualitat política en els darrers mesos. El Món es va posar en contacte amb diversos experts sobre aquesta qüestió, i assenyalaven que aquesta tendència d’augment de preu no es revertiria fins el 2022, com a mínim. Apuntaven també que el preu podia pujar encara més si es produïa una onada de fred a l’hivern, quan la demanda de gas és més alta.

El mes passat es va tancar un agost que s’ha convertit en el mes més car de la història pel que fa al preu de la llum; i aquest mes de setembre està seguint la mateixa tendència. L’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE) prediu que en el proper mig any el preu del megawatt/hora continuarà per sobre dels 110 euros i arribarà al màxim durant al novembre.

Comentaris

  bs 14/09/2021 8:44 am
  mentider
  miquel puigpelat 14/09/2021 9:47 am
  La solució sembla ser que és abaixar els impostos que paguen les eléctriques. Per tant, pagarem nosaltres els impostos que no cobren de les eléctriques, i les eléctriques continuaran robant amb el preu de la llum. Recordem que el gobierno va abaixar l'iva, i va quedar absorbit l'endemà.
  uno que vive en Tabarnia 14/09/2021 10:29 am
  aquest inutil no sap abaixar-se la cremellera del seus pantalons, i abaixara la llum, te gracia, ja ja ja, per cert la llei "tenaza" com està
  Tano 14/09/2021 11:47 am
  El que tingui de fer aquest sòmines, fa molts anys que ja està fet. Canteula i para de contar.
  GAVANENC 14/09/2021 3:38 pm
  Quin acudit mes bò.....El millor del dia

Nou comentari