El Govern anuncia inspeccions policials per vigilar l’ús del passaport Covid

Els cossos policials sortiran en breu al carrer per vigilar que l’aplicació del certificat Covid es fa correctament a Catalunya. Seran inspeccions aleatòries, a requeriment dels usuaris del passaport o bé dels propietaris els locals. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior de la reunió del consell executiu d’aquest dimarts. Plaja ha explicat que després d’un primer cap de setmana d’aplicació del passaport, “en general s’ha fet sense incidències remarcables”. Un fet que la portaveu ha dit que es deu “a la bona predisposició dels actors implicats i la ciutadania ha estat clara”.

Plaja ha comentat que “després dels primers dies” on la prioritat era l’adaptació a la nova mesura i a fer “tasques de divulgació i informació”, la previsió és “en les properes hores” reforçar “les inspeccions aleatòries amb dispositius específics duts per Mossos d’Esquadra i policies locals amb l’objectiu de garantir que es faci un bon ús del certificat Covid”. Serà un dispositiu de “manera coordinada com s’ha fet fins ara”, ha dit Plaja, que ha assenyalat que és “un tema de responsabilitat col·lectiva” i per tant “no s’anirà a fer inspeccions a tots i cadascun dels locals de restauració i gimnasos”. Les inspeccions es faran a requeriment dels usuaris o els propietaris del local.

Preguntada sobre l’ampliació de l’ús del certificat a més àmbits, Plaja ha dit que no està previst. Així mateix, tampoc hi ha previsió per ara de noves restriccions de cara a Nadal, la portaveu ha manifestat que “el Govern no recomanarà que no es facin sopars de Nadal, però en el context actual hem de minimitzar tots els riscos, sobretot quan estem coneixent brots en altres punts de l’Estat, provinents de sopars i alguns dels casos precedits de diversos antígens amb resultat negatiu”. Plaja ha insistit: “Si es poden minimitzar els contactes on augmenti el risc de contagis sempre serà bo”.

Comentaris

  Gonzalo Desembre 07, 2021 | 13:48
  Lo primero que deben de hacer es aclarar la normativa, ya que no estoy obligado a enseñar mi DNI a nadie. Solo a la policía y en determinadas circunstancias.
  ERC = Extrema Repressió a Catalunya Desembre 07, 2021 | 13:57
  Quina gran excusa per a imposar un estat policial que et vigili fins i tot a l'hora de dinar.
  Nadie se queja, todo va bien. Desembre 07, 2021 | 16:03
  ¿ Alguien se queja ? No.
  Pero Homs Garriga Desembre 07, 2021 | 17:36
  Ben fet ! Ja que molts prefereixen que els tanquin el negoci , per molt que diguin , ja que no exigeixen la seva presentació.
  Alba Desembre 08, 2021 | 02:15
  Medidas llenas de contradicciones El caso es complicar la vida a los propietarios de los locales para conseguir que la gente vaya a vacunarse. Parece un estado policial.
   jo Desembre 08, 2021 | 09:49
   ES un estat de merda amb sta ssi.
  JOSEP Desembre 13, 2021 | 09:43
  Es que sense les Inspeccions Policials i per sorpresa san de fer , no serviria de res EL PASSAPORT COVID , Ja que a molts llocs no tel demanen .És obligacio de Ajuntaments i policias ques compleixi LA LLEI DE PRESENTAR EL PASSAPORT COVID .. Si no el Passaport Covid seria un Canchondeo ningu el presentaria si saben la POLICIA NO LO CONTROLA NO U VEJILA

Nou comentari