El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut facilitarà còpies del passaport Covid en punts de vacunació massius

El Departament de Salut ha informat aquest dimecres que oferirà facilitats per imprimir el certificat Covid de la UE en els punts de vacunació massius, espais que està reactivant en tot el territori en el marc de l’operatiu per administrar la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19. La directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, ha recordat que malgrat que en el 99,6% de les llars hi ha un mòbil “hi ha gent que potser” està afectada per “la bretxa digital o té dificultats per accedir a l’eina”. “En aquest cas —ha afegit Craywinckel— es fa una crida a les persones de l’entorn familiar o social a dona suport: tenim una societat molt responsable i que dona suport a les persones que tenen dificultat d’accés”.

La directora del CatSalut, però, ha volgut remarcar que les persones amb problemes poden anar als punts de vacunació massius per obtenir una còpia. Es vol evitar que les persones vagin als centres d’assistència primària. “Als CAPs —ha advertit Craywinckel— estem generat situacions que són incòmodes i no desitjades ni pels professionals ni per a ells mateixos”. La directora del CatSalut ha manifestat que “hauríem d’intentar que això no fos un problema”.

Craywinckel ha admès que aquesta situació ha generat problemes en alguns punts, però ha apuntat que ja s’han produït problemes amb les cues en alguns punts massius de vacunació on s’han acumulat centenars de persones a les últimes hores. Davant d’aquest fet en alguna ocasió ha estat necessari demanar ajuda a la policia local per gestionar l’ordre públic. Salut ha començat a reobrir punts de vacunació massius per afrontar l’operatiu de terceres dosis. Des del departament es reclama que les persones que vagin a vacunar-se mirin de trobar cita a la web Vacunacovid, d’aquesta manera es facilita la feina i la logística que hi ha darrere d’aquests punts de vacunació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa