Dos catalans atrapats a Holanda per la nova variant de Covid

Una parella de catalans es troba ara mateix retinguda a Holanda per culpa de la nova variant del coronavirus de causa Covid: l’Òmicron. La Carolina Pimienta i l’Andrés Sanz volaven cap a Barcelona des de Sud-àfrica, i feien escala a Amsterdam abans d’aterrar a la capital catalana. El cas és que quan aquest avió ja volava, els Països Baixos van prohibir els vols provinents d’aquest país. Com que ella va donar positiu en coronavirus, el país va confinar la parella en un hotel. Quan aquest diumenge van sortir de l’hotel, van pujar a un avió i un cop dins les autoritats d’Holanda els van detenir. Actualment es troben en un centre de Salut a Haren.

El programa Els Matins de TV3 ha contactat amb la parella, i tots dos denuncien que ja havien passat el temps de quarantena obligatori i que ella havia donat negatiu en les proves del coronavirus, de manera que se sentien preparats per volar cap a Catalunya amb tranquil·litat. Denuncien que un cop l’avió ja havia encès els motors, les autoritats els van fer baixar de l’avió assegurant-los que estaven detinguts i que no poden volar a causa del coronavirus.

Tant la Carolina Pimienta com l’Andrés Sanz denuncien que s’han sentit maltractats per les autoritats holandeses, i expliquen que quan eren a l’aeroport d’Amsterdam van passar tots els controls de seguretat obligatoris. Però asseguren que vans er tractats “com a criminals“. Així mateix, afirmen que “van trigar més de 35 hores” a fer-los la primera visita de seguiment sobre el coronavirus, i admeten que a hores d’ara ja no confien en cap professional ni de si els resultats que els donen són realment positius o negatius. En tot cas, tots dos asseguren que la seva retenció als Països Baixos és injusta i esperen poden tornar a Catalunya el més aviat possible.

Nou comentari