El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia fa rebaixar el nombre de morts a les carreteres en un 42%

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat aquest dimarts que fins al 30 de novembre han mort 97 persones en 88 accidents mortals a les carreteres catalanes. Això suposa un descens del 42% en el nombre de víctimes mortals respecte al mateix període de l’any passat, en el qual van perdre la vida 167 persones en 154 sinistres. Pel que fa a la xifra d’accidents mortals, hi ha hagut un descens del 42,9% respecte al 2019. Aquesta disminució s’explica pel descens de la mobilitat provocat per les restriccions per frenar la transmissió de la covid-19. Els col·lectius vulnerables representen un 36% del total de defuncions, és a dir, motoristes, vianants o ciclistes.

En comparació amb el 2010, any de referència per al compliment dels objectius europeus, les víctimes mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya s’han reduït un 57,3%, ja que fa una dècada havien perdut la vida 227 persones en el mateix període.

Durant el mes de novembre, 6 persones han mort a les carreteres catalanes, el que suposa una reducció del 40% respecte al novembre de l’any passat, quan van morir 10 persones. Es tracta del tercer mes d’enguany amb menys víctimes mortals, per darrere del mes de juny i de març, en què van perdre la vida 3 i 5 persones per accident de trànsit, respectivament.

Pel que fa als col·lectius vulnerables, fins al 30 de novembre han mort 21 motoristes, 7 ciclistes i 7 vianants, mentre que en el mateix període de l’any passat havien mort 47 motoristes, 9 ciclistes i 12 vianants. Tot i el descens registrat en els grups més fràgils, aquestes víctimes mortals representen un 36% del total de morts, malgrat que tenen un pes molt inferior en la mobilitat. Precisament, diumenge passat hi va haver un accident en què dos ciclistes van perdre la vida i un tercer va resultar ferit crític a la C-1413a al Papiol en una col·lisió amb un turisme que hauria envaït el carril contrari.

A banda, cal destacar que aquest any hi ha un repunt en el nombre de víctimes mortals en les furgonetes, amb 12 víctimes mortals enguany pels 9 de l’any passat. Davant d’això, Trànsit insisteix en la importància del manteniment dels vehicles i demana també als professionals del transport que, sobretot en trajectes de llarg recorregut, facin aturades almenys cada dues hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa