El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els hospitals es buiden i l’amenaça de la sisena onada s’allunya
  • CA

El perill d’una sisena onada de contagis imminent s’allunya cada vegada més. La pandèmia està controlada a Catalunya després de l’explosió de contagis registrada durant l’estiu, on els botellots i els macrofestivals van ser un dels factors determinants per l’empitjorament de la situació epidemiològica. Els hospitals continuen buidant-se a poc a poc, el que alleugereix la pressió hospitalària i dona un respir als sanitaris.

De fet, el Departament de Salut ha declarat aquest dissabte 51 hospitalitzats menys a causa de la Covid en les darreres hores i la xifra actual de pacients a planta és de 578. Les UCI també segueixen aquesta tendència de descens i hi ha 6 crítics menys que en les darreres 24h. Així, les unitats de cures intensives passen d’un total de 216 a 210, molt lluny de la xifra del pic de la cinquena onada.

En paral·lel, Salut ha notificat 621 nous contagis en les darreres hores. Han estat confirmats per PCR o TA i situen el total des de l’inici de la pandèmia en 906.601. L’Rt es manté a 0,88 i el risc de rebrot continua lleugerament a la baixa i se situa en 80, tres punts menys. Es tracta d’una xifra molt positiva ja que l’Organització Mundial de la Salut considera que la pandèmia està controlada si aquest indicador es manté per sota de 250 casos per 100.000 habitants. L’Rt per sota d’1 també és un indicador clau que evidencia que la situació epidemiològica actual és positiva i està sota control.

A banda, Salut ha notificat 5 morts en les últimes hores i el total de defuncions des de l’inici de la pandèmia és de 23.806. Només el 3,02% de les proves que s’han fet en la darrera setmana han donat positiu, lluny del 19% que donava positiu durant la cinquena onada registrada aquest estiu. La incidència acumulada a 14 dies passa de 98,82 a 95,67, mentre que a 7 dies baixa de 44 a 42,39.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa