El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia es manté estancada
  • CA

La pandèmia de la Covid-19 es manté estancada aquest dissabte, amb els indicadors en una posició semblant a la dels darrers dies. La pressió hospitalària ha caigut amb 22 persones menys ingressades a planta amb Covid-19, en total hi ha 392 persones als centres hospitalaris catalans amb aquesta malaltia, segons les dades del Departament de Salut. A les unitats de cures intensives hi ha 130 persones, quatre menys que ahir.

Pel que fa als nous casos confirmats per proves PCR o TA, Salut notifica avui 559 contagis. El risc de rebrot ha pujat tres punts i ha quedat fixat en els 63 punts. La incidència acumulada a 14 dies ha baixat una mica fins a 65,05 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la velocitat de propagació puja lleugerament fins a 1,06. La positivitat de les proves que es fan també puja una mica, fins a 2,10%.

La vacunació es manté estancada amb avenços molt febles. El 72,6% dels catalans té la pauta de la vacuna completa, un 74,6% té almenys una primera dosi posada i un 63,9% té la segona dosi. Aquesta setmana s’han començat a tancar punts de vacunació i alguns seran reajustats en les properes setmanes.

Tot i les bones dades epidemiològiques, el Govern manté restriccions a l’oci nocturn, un dels aspectes més calents actualment. Hi ha prevista una reunió dilluns amb representants del sector i Salut. La tensió és evident perquè si la idea és permetre l’obertura a partir del 8 d’ octubre la incertesa amb què el Govern ha mantingut els empresaris dificulta la gestió dels recursos humans necessaris i les campanyes de promoció.

Una de les batalles que s’ha d’obrir ara és també quines seran les condicions amb què es deixarà obrir l’oci nocturn. Algunes veus reclamen que si es demana certificat Covid no s’obligui a portar mascareta als interiors dels locals, una demanda que posa els pèls de punta a la professió mèdica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa