La pandèmia continua baixant

Les UCI es van buidant poc a poc però de manera constant

La pandèmia continua estable a Catalunya. Així ho evidencien els indicadors de la Covid aquest dilluns, que reflecteixen un descens en les UCI. De fet, quatre pacients han pogut passar a planta, i ara el nombre de crítics es situa en 166. Les UCI es van buidant poc a poc però de manera constant. Ara fa una setmana eren 204 els pacients hospitalitzats a aquestes unitats, mentre que ara n’hi ha 38 menys. Tot i el descens a les UCI, hi ha 10 hospitalitzats més en el balanç de les darreres 24h que ha fet públic el Departament de Salut. Els pacients a planta són ara 486, lluny de la xifra registrada durant la cinquena onada.

A banda, Salut ha notificat 166 nous contagis i l’acumulat de la pandèmia ja són 910.391. S’ha de tenir en compte que els caps de setmana es fan menys proves, pel que la xifra de contagis pot estar lleugerament esbiaixada. La resta d’indicadors, entre ells l’Rt, un dels indicadors claus per a Salut, es mantenen també estables. L’Rt es manté en 0’84 -per sota de l’1, quan la pandèmia comença a estar fora de control- i el risc de rebrot baixa un punt fins a situar-se en 56, lluny dels 250 en què es considera que la pandèmia està disparada. Aquesta xifra és la que mira el Procicat abans de les reunions per a decidir sobre les restriccions.

El 2,12% de les proves que s’han fet en la darrera setmana han donat positiu. En aquest indicador també afecta el fet d’estar en cap de setmana, quan la gent sol anar menys a les consultes mèdiques. La incidència acumulada a 14 dies també disminueix considerablement: passa de 72,08 a 69,44. La incidència a 7 dies també baixa de 30,97 a 29,54.

No s’ha notificat cap mort en les últimes 24 hores i el global de defuncions des de l’inici de la pandèmia és de 23.879.

Nou comentari