Denuncien dos germans per una pallissa a un company d’institut de 12 anys

Una pallissa de dos companys de l’institut va enviar a l’hospital un nen de 12 anys la setmana passada. Els dos suposats agressors, dos germans de 12 anys i 15 anys, han sigut denunciats pels pares de la víctima i ara els Mossos d’Esquadra investiguen els fets. El cas es va produir dimarts de la setmana passada, 30 de novembre, i tant el noi agredit com els dos denunciats són alumnes de l‘institut Alfons Costafreda de Tàrrega (Urgell).

L’agressió va ser tan violenta que la víctima va haver de ser traslladada a l’hospital Vall d’Hebron, a Barcelona, des de Tàrrega, per tal que el poguessin operar d’una fractura a l’òrbita ocular, com va avançar el diari Segre i ha confirmat l’ACN. El noi apallissat ha hagut d’estar ingressat sis dies. Dilluns passat, dia 6, els pares van decidir formalitzar una denúncia davant els Mossos d’Esquadra, que investiguen el cas a fons per reconstruir els fets i aclarir exactament la implicació dels denunciants i suposats atacants, que són menors d’edat.

Parel·lelament, l’institut Alfons Costafreda ha comunicat la situació al Departament d’Educació, que ara estudia quines accions ha d’emprendre, mentre espera el resultats de la investigació policial i judicial, que s’haurà de fer seguint les normes de la llei del menor i amb la participació de la fiscalia de menors.

Segons la conselleria, en aplicació immediata del protocol antiviolència dels centres educatius, de moment la direcció ja ha parlat amb les dues famílies implicades en el cas i s’ha apartat temporalment els alumnes denunciats de l’activitat del centre. Sigui com sigui, tenint en compte que hi ha una investigació penal oberta, han d’anar amb peus de plom perquè s’ha d’aclarir si la policia, amb els testimonis o les pistes que hi hagi, confirma el relat dels fets que fan els pares de la víctima.

El que ha deixat clar el departament, és que lamenta “profundament” aquesta agressió i que espera una “ràpida recuperació” de la víctima. També ha subratllat que hi ha disposició de la direcció del centre la Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència (USAV) del Departament, amb el personal especialitzat que en forma part.

Nou comentari