Palafrugell “no dona l’abast” a controlar les festes nocturnes i demana el toc de queda

La Policia Local ha interposat una setantena de denúncies els dos darrers dies i alerten de l'incivisme que es genera

L’Ajuntament de Palafrugell adverteix que “no dona l’abast” a controlar les festes nocturnes i els botellots que es fan, especialment a la zona de les platges. El consistori les va tancar durant la nit per intentar evitar “el que estava clar que passaria” i, per això, torna a demanar que es recuperi el toc de queda. I és que en les darreres 48 hores s’han interposat una setantena de sancions per fer botellots al carrer i per anar a les platges malgrat que està prohibit durant la matinada. Tot plegat ha generat una allau de queixes per part de veïns que no poden descansar, tant a Tamariu com a Calella de Palafrugell i Llafranc.

Palafrugell insisteix en recuperar el toc de queda. Ho fa després d’un cap de setmana en què ha passat el que preveia el consistori i que ha deixat multitud de festes nocturnes amb botellots als carrers dels nuclis propers a les platges. L’alcalde del municipi, Josep Piferrer, dona per fet que el que queda d’estiu serà “molt complicat” i diu que es fa “impossible” poder evitar-ho. “Posem tots els mitjans que tenim i la Policia Local fa el que bonament pot”, remarca.

El batlle recorda que a l’agost “cada dia és festa” i, a més, els locals d’oci nocturns estan tancats. Piferrer assenyala que de cara a l’any que ve “s’hauran de replantejar moltes coses”, però deixa clar que ara per ara l’opció és recuperar el toc de queda. Tot i això, Piferrer reconeix que “és complicat” poder-ho fer, però assenyala que si la Generalitat variés els criteris hi podrien accedir. “Es fa estrany de dir, però nosaltres tenim una incidència molt baixa de casos i això, entre cometes, ens perjudica”, explica l’alcalde.

No es pot tancar tot

El batlle baix-empordanès demana que es tingui en compte la casuística de Palafrugell. “El problema és que quan tens alguna cosa a Calella de Palafrugell, després et surt una queixa a Tamariu i si no a Llafranc. Així és impossible”, comenta Piferrer, que explica que la mesura de tancar les platges a la nit “contribueix”, però no soluciona el problema.

En aquest sentit, l’alcalde deixa clar que el que no poden fer és tancar també places o altres espais públics i creu que, si es fes, acabaran traslladant la festa a domicilis particulars. “Nosaltres podem fer fins a un punt i hi posarem tots els recursos que tenim, però és complicat”, assenyala.

Incivisme

Un dels problemes que també generen aquestes festes nocturnes i botellots és l’incivisme per part dels assistents. Un incivisme que es reflecteix en brossa que es deixa a la zona on es fa la festa i que no es recull. Això provoca malestar entre els veïns que han de veure com l’endemà la zona està plena de residus.

Comentaris

    2021 09/08/2021 11:27 am
    Pobrets joves que no poden sortir de festa! Psicòlegs i especialistes de tota mena han fet milers d'articles advertint de la petja anímica que aquesta manca de lleure pot deixar en els tendres cervells d' aquest jovent! Ni la guerra civil o els temps de la fam que van patir altres generacions són comparables al dolor de no poder sortir de festa! Més o menys és la versió que hem vist fins ara, menys la ironia que la poso jo. Si de veritat no fos una simple falta d'empatia vers la gent més gran, els immunodeprimits, la població més vulnerable en conjunt, aquests "pobres joves" com a mínim recollirien la seva merda. Però no, si vols anar a passejar o banyar de bon matí, tot respectant les distàncies, en comptes d'una platja paradisíaca, has de veure un abocador plè de llaunes. Si has de matinar per anara a treballar, no pits dormir perquè aquesta canalla "necessita" cridar per fer realitat el seu somni de "ser lliure"...per viure sense treballar, bàsicament. I tot queda impune. Això si, quan algun d'aquests irresponsables arribin a les ucis, tindran prioritat per sobre d'un "vell" de 60 anys que porta 40 anys treballant com un burro.

Nou comentari