Oriol Mitjà insta Cambray a endarrerir una setmana el retorn a l’escola

L’epidemiòleg Oriol Mitjà ha instat aquest dimarts el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, a endarrerir almenys una setmana el retorn a l’escola. En una entrevista al ‘Cafès d’idees’ de La 2 i Ràdio 4, ha demanat fugir de lemes que demanen no tocar l’escola davant del virus, i ha afegit que sempre es pot començar el curs una setmana més tard i acabar-la també una setmana més tard. Tot i admetre que ell no és ningú per ordenar res al Govern, sí que ha dit que “s’han d’aplicar totes les mesures possibles“.

Per altra banda, Mitjà ha volgut alertar de la perillositat de la nova variant del coronavirus, l’Òmicron, que al nostre país arriba just quan es produeix una onada de la Delta, la soca anterior. L’epidemiòleg ha insistit que aquesta nova variant esquiva l’efectivitat de les vacunes. De fet, ha posat com a exemple, que una persona vacunada amb Pfizer tenia una immunitat del 90% just quan se li va administrar el vaccí, però que a hores d’ara “pot tenir una immunitat del 40%”. Amb una dosi de reforç, l’especialista calcula que aquestes persones poden arribar a tenir “una protecció del 80%”.

Segons Mitjà, costa de ser conscient que el moment actual és molt alarmant si no es tenen les dades sobre l’epidèmia al davant. “Fins que no t’endinses molt en les dades no t’adones de la gravetat, el risc o l’amenaça“, ha afegit. Segons ell, estem “pitjor del que realment ens pensàvem i per això hem de fer un esforç intens”. Així doncs, ha avalat les mesures anunciades pel Govern aquest dilluns per mirar d’aturar la sisena onada. “Pot anar bé“, ha opinat durant l’entrevista. L’epidemiòleg ha dit que és important evitar que el virus comenci a circular entre les persones més vulnerables, perquè seria una manera de tornar a posar en risc la capacitat hospitalària.

Comentaris

  Negacionistaconspirador Desembre 21, 2021 | 10:58
  I parla el llest el que fa un any va dir que la vacuna no en salvaria de la terçada onada, però si de la quarta i mira com estem. En fi.
  Enchufado Desembre 21, 2021 | 11:04
  Vaya, ese lo que quería era entrar en el procicat. Misión cumplida ahora. ¿ Porqué no se metió con la mani del sábado 18 ?
  Pepet Desembre 21, 2021 | 11:10
  Aquest paio va fer unes previsions sobre la nova variant que no s'han complert, i ara diu el contrari que fa quatre dies. La qüestió és sortir als mitjans. Aquest tipus d'impostors creen desinformació, i fan més mal que una pedregada.
  Pau Desembre 21, 2021 | 11:26
  lazis laceando.
  Prou presumptes experts Desembre 21, 2021 | 14:42
  Aquest cretí no havia marxat? Clar que la culpa és dels mitjans que fan d'altaveu al Mitjà m.

Nou comentari