Orange anuncia que acomiadarà 485 treballadors, el 15% de la plantilla

A Barcelona, la societat afectada per l'expedient té 235 empleats repartits a 3 centres

Orange anuncia que acomiadarà 485 treballadors d’un dels grups que l’empresa de telecomunicacions gestiona a l’Estat, segons la UGT. La direcció ha comunicat als representants dels treballadors aquest divendres que inicia oficialment el procediment per presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Les empreses vinculades a Orange donen feina a voltant de 7.000 empleats a Espanya però la societat afectada pels acomiadaments és Orange Espagne, té 3.200 treballadors. Per tant, les sortides s’eleven al 15% de la plantilla. L’expedient pot afectar una vintena de ciutats on està implantada aquesta societat. A Barcelona, la companyia té 235 empleats repartits als centres del carrer Garcilaso, a la Zona Franca i al Polígon La Pedrosa. Orange Espagne és l’operadora que s’encarrega del disseny, desplegament i manteniment de la xarxa i del màrqueting i defunció dels productes. A més, també s’ocupen de controlar la xarxa de venda a particulars i la comercialització dels productes per empreses i per administracions. L’ERO no afecta les botigues que comercialitzen els productes.

L’empresa de telecomunicacions ha explicat als treballadors que l’ERO es justificarà per raons organitzatives, tècniques i productives i no econòmiques, derivades de la crisi de la covid-19. Tot i això, la companyia ha tingut mals resultats econòmics després de perdre un 7,4% d’ingressos en el primer trimestre de l’any, fins als 1.188 milions d’euros. Els treballadors d’Orange es van considerar treballadors essencials i no van deixar de fer feina en tota la pandèmia. La taula de negociació entre l’empresa i els treballadors es constituirà el 31 de maig a Madrid.

Segons informa UGT, l’empresa de telecomunicacions justifica l’ERO per raons organitzatives, tècniques i productives i no per problemes econòmics derivats de la crisi de la covid-19. Tot i això, la companyia ha tingut mals resultats després de perdre un 7,4% d’ingressos en el primer trimestre de l’any, fins als 1.188 milions d’euros. Els treballadors d’Orange es van considerar treballadors essencials i no van deixar de fer feina en tota la pandèmia.

En un comunicat, l’empresa argumenta que el sector de les telecomunicacions “fa anys que encadena pèrdues d’ingressos a conseqüència de la hiperconnectivitat del mercat i la multiplicitat d’actors de baix cost”. Orange afegeix que “per garantir la competitivitat de la companyia, resulta imprescindible adaptar l’operació a aquests canvis estructurals” en un context de transició tecnològica. La taula de negociació entre l’empresa i els treballadors es constituirà el 31 de maig a Madrid.

Nou comentari