L’oposició acusa Albiol de saltar-se el confinament per anar a veure un partit de la Penya

El govern municipal defensa que l'alcalde hi va viatjar per feina, en representació de l'Ajuntament

L’oposició en bloc ha retret a l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que hagi viatjat a València per veure el partit de bàsquet de la fase final de l’ACB entre el Barça i el Joventut de Badalona d’aquest dimecres. Consideren que Albiol s’ha saltat el confinament, però des del govern municipal del PP asseguren que el desplaçament està emparat per la llei: “Ha anat a València per motius de feina i representació”, explica la portaveu del govern, Cristina Agüera. En una piulada a Twitter, la regidora popular ha respost el retret dels socialistes i els recorda els motius pels quals va haver de dimitir l’anterior alcalde del PSC, Àlex Pastor: “Millor deixar aquí el tema de saltar-se el confinament”, ha etzibat.

El portaveu socialista, Chistian Carneado, ha obviat l’incident de l’exalcalde del seu partit i lamenta que Albiol es cregui amb el “privilegi” de desplaçar-se on vulgui, mentre molts veïns no podien anar a veure a familiars. També ha qualificat el desplaçament a València com un viatge “d’oci”.

En aquest sentit, la líder de Guanyem, l’exalcaldessa Dolors Sabater, també ha recordat que Albiol “no és ni entrenador, ni massatgista, ni delegat de l’equip” i que, per tant, no ha anat a València “per cobrir cap necessitat de ningú”. Sabater, en canvi, sí ha comparat l’actuació d’Albiol amb la de l’exalcalde Pastor: “Es creuen una classe privilegiada”.

També el president del grup municipal de JxCat, David Torrents, demana a Albiol que doni “exemple”, mentre que els republicans creuen que l’assistència d’Albiol a València no està justificada com a viatge de representació: “La Penya sap que sempre ha comptat amb el suport del consistori i aquest desplaçament no afegia cap element imprescindible”.

Nou comentari