L’OMS estima que en els pròxims tres mesos moriran 236.000 persones per Covid a Europa

"L'escepticisme sobre les vacunes i la negació de la ciència ens impedeixen estabilitzar aquesta crisi"

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que en els pròxims tres mesos es produiran 236.000 morts relacionades amb la Covid-19 a Europa, segons ha assenyalat el director regional de l’OMS, Hans Kluge, qui ha alertat d’un augment de l’11% en el nombre de morts al continent en l’última setmana. A la roda de premsa celebrada aquest dilluns a Copenhaguen, ha destacat que encara que el panorama epidemiològic a la Regió d’Europa de l’OMS, que comprèn 53 països, “és heterogeni”, l’alta transmissió és “profundament preocupant”, en particular a la llum de la baixa taxa de vacunació en poblacions prioritàries en diversos països.

“Ara tenim 64 milions de casos confirmats i 1,3 milions de morts. Trenta-tres Estats membres informen d’un augment superior al 10% en la incidència de casos en 14 dies. Diversos països estan començant a observar una major càrrega per als hospitals i més morts”, ha advertit

Al seu judici, són tres els factors que expliquen aquest augment. El primer és la variant Delta que més transmissible, ara reportada en 50 països de la regió. El segon factor és la flexibilització de les mesures de salut pública, i el tercer és l’augment estacional dels viatges, que impulsa un creixement significatiu en el nombre de casos en la majoria dels països.

Concretament s’està veient un augment particularment pronunciat de casos als Balcans, el Caucas i les repúbliques d’Àsia central. La bona notícia és l’augment de la població vacunada, ja que aproximadament en 8 mesos, s’han administrat prop de 850 milions de dosis, i gairebé la meitat de la població de la regió està completament vacunada. “Hem de ser ferms en el manteniment de múltiples capes de protecció, incloses la vacunació i les mascaretes. Les vacunes són el camí cap a la reobertura de les societats i l’estabilització de les economies. Malgrat això, continuem enfrontant el desafiament d’una producció insuficient, un accés insuficient i una acceptació insuficient de la vacuna”, s’ha lamentat.

Lamentablement, en les últimes 6 setmanes, l’acceptació de la vacunació a la regió s’ha alentit, influenciada per la falta d’accés a les vacunes en alguns països i la falta d’acceptació de les vacunes en uns altres. Al dia d’avui, només el 6% de les persones dels països d’ingressos baixos i mitjans baixos del continent han completat una sèrie de vacunació completa.

“Existeix una clara necessitat d’augmentar la producció, compartir dosi i millorar l’accés a les vacunes dels estats membres perquè puguin oferir una sèrie completa de vacunacions a les poblacions. Tots, a tot arreu, haurien de tenir dret a rebre el curs complet”, ha afirmat. El director Regional de l’OMS per a Europa ha recordat que la “vacunació és un dret, però també una responsabilitat”. I l’estancament en l’adopció de vacunes “és motiu de greu preocupació”, més ara que les mesures socials i de salut pública s’estan relaxant en molts països. “L’acceptació de la vacunació per part del públic és crucial si volem evitar una major transmissió, una malaltia més greu, un augment de les morts i un major risc que sorgeixin noves variants de preocupació”, ha apuntat.

Comentaris

    Pocavergonyes 31/08/2021 1:53 pm
    Quins collons! Ara resulta que el problema és el percentatge de gent que no diu amén a l'OMS i a les farmacèutiques que la subvenciona.. L'escepticisme per les vacunes, efectes perniciosos que ja aniran surant apart, l'ha evidenciat el mateix sistema sanitari quan ha reconegut que el seu efecte cau un 20% als dos mesos, que en la gent d'edat avançada els anticossos minven molt als tres mesos, que la immunitat de grup no és assolible, que els vacunats també s'infecten i contagien, que prop del 20% de malalts greus i morts estaven vacunats, etc...

Nou comentari