El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’OMS recomana fer-se una PCR abans de les trobades de Nadal
  • CA

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha fet una recomanació molt important pel que fa a les trobades de Nadal que vindran en els propers dies. Ha instat la població a fer-se un test d’antígens o una PCR abans de reunir-se amb altres familiars. En un comunicat, el director general de l’OMS per Europa, Hans Kluge, ha avisat que el repunt de casos de la variant Delta del coronavirus i l’aparició de l’Òmicron podrien generar un “desbordament dels sistemes de salut“, just quan s’apropa un període de vacances.

Kluge avisa, però, que encara que aquest escenari sigui força alarmant, això no ha de provocar que es cancel·lin els àpats i les trobades nadalenques. “No ha de significar una repetició de l’any passat, quan moltes famílies no es van poder reunir”, ha afegit. És per tot això que l’Organització Mundial de la Salut demana ara “precaució” durant les festes de Nadal i aconsella que es limiti el nombre de persones en aquestes trobades. I insisteix que seria prudent fer-se un test de Covid-19 abans d’un dinar o sopar per descartar una infecció d’algun membre. “Aquestes festes, espero que gaudiu amb els amics i la família, però si us plau, feu-ho amb seguretat”, diu també el comunicat.

Aquest comunicat de l’OMS arriba gairebé una setmana després que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, demanés que no es fessin sopars i dinars d’empresa de Nadal. En una entrevista a TV3, va a dir que sí que era partidari de celebrar aquests àpats amb els familiars, però va demanar d’evitar els àpats d’empresa ja que no els considera tant necessari. És “clarament millor” no celebrar aquests esdeveniments, va manifestar el conseller. Argimon va recordar el brot de Covid-19 que hi va haver a Màlaga entre professionals de la Salut tot i haver-se fet prèviament un tests d’antígens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa