Òmnium Cultural formarà parelles lingüístiques per fomentar l’ús del català

Els participant de Tàndem Cultural es beneficiaran d'activitats culturals gratuïtes on posaran en pràctica el català

Òmnium Cultural ha impulsat el projecte Tàndem Cultural amb l’objectiu de fomentar l’ús de la llengua catalana a través de la cultura i la cohesió social. Aquesta iniciativa consistirà en la formació de parelles lingüístiques integrades per catalanoparlants i persones nouvingudes que volen aprendre i practicar aquest idioma. Els participants podran assistir a diverses activitats culturals de manera gratuïta on podran posar en pràctica l’ús del català.

La previsió d’Òmnium Cultural és formar 500 parelles lingüístiques que es beneficiaran de més de 100 activitats culturals com per exemple, concerts, espectacles de màgia, obres de teatre o cinema. Altres entitats que també han participat en la posada en marxa d’aquesta iniciativa són el Voluntariat per la Llengua, el Consorci per a la Normalització Lingüística i Apropa Cultura.

Les inscripcions per la primera edició de Tàndem Cultural s’han obert aquest dimecres 13 d’octubre i es tancaran el pròxim diumenge dia 17. Un cop finalitzi aquest termini, Òmnium Cultural informarà per correu electrònic de la parella que s’ha assignat a cadascun dels inscrits i de l’acte al qual poden assistir. Els organitzadors proposaran a ambdós membres del tàndem quedar una hora abans de la celebració de l’activitat. Cada participant pot traslladar una valoració de la seva trobada a l’organització per repetir la mateixa parella en ocasions futures.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha explicat quins són els objectius de Tàndem Cultural: “Cal que el català segueixi sent una llengua inclusiva i d’acollida. Perquè quan diem que volem ser més, això també ha de suposar que no permetrem que s’exclogui ningú per motius de llengua”. Cuixart remarca la necessitat de protegir la llengua catalana davant la repressió que pateix: “El català és un gran element de cohesió i autoestima col·lectiva. Un consens de país que ens defineix i vertebra com a poble, i un símbol de resistència, però també de futur, que hem de salvaguardar d’aquells que voldrien que la nostra llengua fos minoritària i uniforme“.

Comentaris

    Luisnomeacuerdo 14/10/2021 12:25 am
    Reunión de fascistillas independentistass de odium soltando su bilis por las orejas y el caracuervo desataito con atracón de red Bull. Nada nuevo bajo el sol de tractoria.
    R. Torrent 14/10/2021 9:49 am
    Aquestes parelles lingüístiques poden ajudar immigrants a aprendre el català. Malauradament, al carrer trobaran tota mena de resistències per part nostra per poder-lo practicar, per no parlar de nul·la voluntat per part del Govern de fer complir la normativa lingüística aprovada ja fa anys, i que suposaria que per viure a Catalunya el català fos necessari. A part de les parelles lingüístiques, Òmnium tindria molta feina si es dediqués a pressionar els nostres polítics per tal que facin complir aquestes lleis. Els seus socis ho agrairíem.

Nou comentari