El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Clara Prats calcula que l’Òmicron es va disparar el pont de la Constitució

La investigadora de la Universitat Politècnica de Catalunya Clara Prats ha dit aquest dimecres que pot ser possible que a finals d’aquesta setmana la variant Òmicron no només sigui majoritària a Catalunya, sinó que representi “el 100%” dels casos del país. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha dit que aquesta soca segurament ja és majoritària a Catalunya, i que caldrà veure si a finals de setmana encara queden alguns casos de Delta.

Preguntada sobre aquest creixement tan ràpid que ha fet l’Òmicron, l’experta en models matemàtics ha dit que s’intueix que el “creixement” d’aquesta variant al nostre país es va produir durant el pont de la Constitució i la Immaculada Concepció. Ha afegit que es tracta d’una soca que s’ha escampat, sobretot, entre els joves, i que en els propers dies veurem com la xifra de contagis diaris es manté “entre els 20.000 i els 30.000“.

Clara Prats també ha manifestat que a finals d’aquesta setmana “començarem a veure l’efecte de les mesures, perquè comenci a frenar la pujada“. Cal recordar que a hores d’ara l’oci nocturn està tancat i que també s’aplica el toc de queda a Catalunya, una mesura que està sent molt qüestionada. També torna a ser obligatòria la mascareta a l’exterior. Una mesura que s’ha impulsat des del govern espanyol i que els experts insisteixen que és inútil.

La investigadora ha estat preguntada durant l’entrevista sobre la transmissibilitat d’aquesta variant, i ha reconegut que, amb l’arribada de l’Òmicron, “tots els paràmetres que teníem fins ara de la pandèmia ens han canviat”, ja que la manera com es transmet aquesta soca és molt més agressiva, i ha donat a entendre que és un error no testar els contactes de positius que són asimptomàtics. “Ara és molt més fàcil que en certs entorns hi hagi molts més contagis dels que es produïen abans“, ha afegit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: osti! a desembre 29, 2021 | 20:28
    osti! desembre 29, 2021 | 20:28
    Si o què? no ho hagués pensat mai tu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa