El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Omella demana respecte per l’exbisbe de Solsona
  • CA

El cardenal arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella ha sortit en defensa de la intimitat de l’exbisbe de Solsona Xavier Novell, després que en les darreres setmanes s’hagi convertit en notícia. Omella considera que els mitjans de comunicació haurien de tenir més respecte pel bisbe emèrit. En una entrevista a Ràdio Estel, ha assegurat que Novell acabarà donant explicacions sobre el motiu de la seva renúncia. “Ho dirà quan sigui el moment”, va assegurar l’arquebisbe, que va dir que no sabia quin era el motiu real de la seva renúncia.

L’exbisbe de Solsona es va convertir en el focus d’atenció de molts mitjans després que fa uns dies transcendís que hauria deixat el càrrec perquè mantenia una relació sentimental amb una escriptora de novel·les eròtico-satàniques de Súria que viu a Manresa. Des de llavors ha sigut motiu de notícia durant molts dies. Omella ha lamentat quina ha estat la resposta de la premsa a aquest fet, i ha assegurat que hi ha programes de televisió “que es basen en el morbo però que malauradament tenen audiència“.

Omella ha dit que l’opinió pública no ha “d’obligar” o pressionar Novell perquè expliqui quins han estat els motius de la seva renúncia, i que d’aquesta manera serà més fàcil que l’exbisbe digui per què ja no ocupa aquest càrrec a Solsona. Sí que ha admès que la seva renúncia va ser “una sorpresa per a tothom“, i que sobretot li ha sorprès el motiu personal que hi hauria al darrere. La sorpresa hauria arribat a Omella, a l’Església i a la seva família.

Les històries que envolten l’exbisbe de Solsona són ben curioses. Fonts eclesiàstiques van explicar a El Món que “un ritual de sanació” podria servir per exorcitzar Novell si es confirma que finalment ha estat posseït pel diable. “Els exorcistes existeixen i sí, ell ho era també; aquest servei i tasca d’exorcista dins del bisbat de Solsona l’exercia ell mateix”, comentaven aquestes fonts. L’altre dia també es va saber que Novell s’ha canviat el número de mòbil i que els veïns de l’exbisbe fa temps que no el veuen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a setembre 14, 2021 | 10:31
    uno que vive en Tabarnia setembre 14, 2021 | 10:31
    el mateix respecta que ell tenia envers a la homosexualitat
  2. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 14, 2021 | 14:35
    ciutadà setembre 14, 2021 | 14:35
    Un ésser repugnant com ell no en mereix cap, de respece.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa