L’Ajuntament d’Olot ha desestimat la petició de la Fundació del Toro de Lídia de reobrir la plaça de toros per a celebrar un festeig taurí. L’entitat protaurina ha anunciat que recorrerà la negativa. Per sostenir la seva decisió, el Consistori ha tingut en compte diferents consideracions, com que la ciutat va ser declarada Ciutat Antitaurina en 2004 i la Llei catalana sobre la prohibició de corregudes de toros a Catalunya aprovada pel Parlament en 2010, així com la seva anul·lació per part del TC a l’octubre de 2016.

 

També ha contemplat els resultats de la consulta realitzada a la població el juny de 2016 en la qual el 60% dels votants es van mostrar favorables a abolir els ‘correbous’ -sense vessament de sang- en les Festes del Tura. El portaveu de la Fundació Toro de Lídia, Chapu Apaolaza, ha manifestat la “sorpresa” de l’entitat, i ha lamentat que han tingut més pes els arguments polítics que els jurídics.

 

Apaolaza ha destacat que els festejos taurins són una “celebració cultural legal dins de la Constitució” i que té a veure amb la cultura popular. “No demanem a l’Ajuntament que programi toros, encara que ho hauria de fer, sinó que permetin aquestes celebracions amb el seu permís”, ha destacat el portaveu, que ha assegurat que recorreran la decisió en el contenciós-administratiu en el termini d’un mes després de la desestimació. “Anirem fins al final perquè tota la jurisprudència ens dóna la raó”, ha assegurat Apaolaza, que ha considerat que la postura del consistori és un terrible cas de censura respecte a manifestacions culturals legals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa