Ofensiva contra els botellots a les platges en alguns punts del litoral català

L'Escala i Palafrugell prohibeixen l'accés a les platges de les onze de la nit a les sis del matí

L’Ajuntament de l’Escala (Alt Empordà) prohibeix l’accés a les platges del municipi des de les onze de la nit i fins a les sis del matí per evitar “aglomeracions” i els botellots que es produeixen a la zona de Riells. En un ban que entra en vigor aquest mateix divendres, el consistori detalla que la mesura busca frenar aquestes situacions i demana la col·laboració de veïns i visitants. També recorda que està prohibit menjar i beure en grup a l’espai públic i que l’ordre estarà vigent “fins a nou avís”.

La decisió arriba després de setmanes de queixes veïnals i després que l’Ajuntament demanés ajuda a la Generalitat per combatre aquestes situacions.En diversos vídeos, alguns dels quals difosos a les xarxes socials, es poden veure centenars de joves concentrats a la platja de Riells després del tancament dels bars. Els veïns denuncien que ho fan cada nit i sense cap mesura de seguretat.

Per la seva banda, Palafrugell (Baix Empordà) combat els botellots amb un nou ban que restringeix l’accés de nit a parcs públics, camps i zones boscoses. La limitació s’aplica des de les onze de la nit a les sis del matí, com a les platges, i preveu multes d’un mínim de 200 euros per a qui se la salti. La mesura ha estat efectiva perquè aquests dos darrers dies –el ban es va publicar dimecres- la policia pràcticament no ha detectat cap botellot massiu. El cap de la Policia Local, David Puertas, explica que denunciaran “tots els incompliments”, bé sigui identificant la gent a lloc o a través de les matrícules dels cotxes. Sí que admet que ara la problemàtica s’ha desplaçat a pobles veïns i que han augmentat les queixes per festes en pisos o locals tancats.

Nou comentari