Només un 5% de l’oci nocturn podrà obrir amb les noves restriccions

És el càlcul de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn

Les noves restriccions anunciades pel Govern, que permetran reobrir l’oci nocturn, tampoc no han agradat el sector. Malgrat que podran reobrir a partir de dijous, en exterior i fins a les 3 de la matinada, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) calcula que només un 5% dels establiments podran complir amb les restriccions.

La proposta no satisfà la patronal, que torna a criticar les restriccions en considerar que “només estan promogudes a Catalunya i les Balears”. A banda, l’entitat afirma que la comissió delegada del Govern “ha acordat per abans del 15 d’octubre” l’obertura completa “amb certificat covid”, ball i “aforaments propers a la realitat de cada sala”.

Fecalon acusa el Govern de “manca de diàleg” i de “desconeixement del sector”, el que dificulta una “obertura progressiva” d’espais interiors i exteriors “com estan fent la resta de les comunitats autònomes”. També lamenten que aquests dos factors impedeixen “tornar a l’horari normal de tancament”. La patronal reclama que s’acceleri l’ús del certificat covid com a eina per facilitar la reobertura dels locals en horari complet i recorda que el Tribunal Suprem “ha avalat” la mesura a Galícia.

La patronal alerta que, si no es fa, no es podrà “combatre” els problemes “greus” d’aldarulls públics que es donen “especialment a Catalunya”. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, també ha reconegut que la reobertura ajudarà a evitar la repetició de tantes imatges com les d’aquest cap de setmana: una macrobotellada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i joves perseguint agents de la policia local i dels Mossos d’Esquadra a Tiana (Maresme).

Tot i admetre que l’oci nocturn permetria controlar més els botellots, el conseller ha insistit aquest matí que les dades epidemiològiques indiquen que no seria prudent reobrir l’oci nocturn. Finalment, però, el Govern i el Procicat han optat per reobrir el sector, que demanava des de fa setmanes una mica d’aire.

Nou comentari