El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’oci nocturn reobrirà divendres amb passaport covid i mascareta
  • CA

El Govern té previst aprovar aquest dimarts la reobertura de l’oci nocturn en espais interiors a partir d’aquest divendres 8 d’octubre, segons publica l’agència ACN, que cita fonts de l’executiu. Actualment estan oberts només els espais exteriors fins a les tres de la matinada i senes ball. Aquesta reobertura parcial es va produir el 23 de setembre, després que les discoteques i les sales de festes portessin més de 100 dies tancades des de l’explosió de casos de la cinquena onada a finals de juny. El sector fa temps que reclama l’obertura dels locals atenent a l’evolució positiva de la pandèmia i com a via per aturar els macrobotellots que s’han anat produint durant els darrers mesos i setmanes, especialment a Barcelona.

Representants del sector de l’oci nocturn es reuniran aquest matí a les 11.30 hores amb el Govern, cita en la qual confien rebre llum verda per reobrir els seus locals el divendres 8 d’octubre, segons han informat fonts de Fecasarm a EL MÓN aquest dimarts. El consell executiu havia de valorar a la reunió d’aquest matí si es procedia amb l’oberta. Fonts del Gremi de Discoteques de Barcelona han precisat a EL MÓN que dilluns van tenir una comunicació amb la conselleria d’Economia i Empresa que els confirmava la voluntat del Govern de permetre la reobertura a parti d’aquest divendres.

La reobertura arriba tard, segons l’opinió del sector, que es queixa per les pèrdues milionàries que el tancament durant tota la pandèmia els ha suposat. Fonts del sector asseguren que si es demana passaport covid als clients no té cap mena de sentit reclamar que s’utilitzi mascareta als interiors. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va dir la setmana passada que la intenció és permetre que l’activitat es desenvolupi el màxim possible d’acord al que s’entén com una situació d’oci nocturn, però no va aclarir la qüestió de la mascareta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa