Dos nous casos de coronavirus a Madrid

Sanitat diu que ni aquests ni el positiu de Sevilla estarien relacionats amb viatges fora del país

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha informat que s’han registrat dos nous casos de coronavirus Covid-19 en la Comunitat de Madrid, identificats “aquesta matinada”. Segons les dades preliminars, cap dels dos hauria viatjat a cap país de risc on s’estiguin registrant brots, com Itàlia, l’Iran, Corea del Sud o la Xina.

Les autoritats sanitàries madrilenyes estan investigant “ara mateix” els casos, però “no és clar un possible vincle epidemiològic” amb un altre brot, per la qual cosa es qualifiquen de moment com a contagis locals, segons ha avançat Simón, qui ha demanat prudència i ha referenciat a la Comunitat de Madrid per a obtenir més detalls dels contagis. Els positius s’hauran de confirmar en el Centre Nacional de Microbiologia, tal com marca el protocol.

Així, Espanya registra catorze casos positius per coronavirus; en concret, quatre a Tenerife, quatre a Madrid, dos a València, dos a Catalunya, un a Sevilla, un a Castelló i un a La Gomera. Tots ells estan relacionats amb el brot en el nord d’Itàlia, excepte el de Sevilla i els dos últims a Madrid, que suposen el primer contagi local a Espanya.

Nou comentari