La normativa de trànsit per al 2022: totes les novetats

El Congrés espanyol ha donat llum verda a la reforma de la Llei de Seguretat Vial, és a dir, la llei de trànsit, que ja s’ha publicat al BOE. Les modificacions d’aquesta llei entraran en vigor el 21 de març del 2022, pel que convé anar-se familiaritzant amb les noves prohibicions de la DGT. Dues de les novetats principals són que s’elimina el marge dels 20 km/h per avançar i que infraccions com mirar el móvil mentre es condueix o no portar cinturó estaran més penalitzades.

Per tant, cotxes i motos no podran fer ús dels 20 km/h de marge per superar el seu límit de velocitat que tenien en carreteres convencionals. La DGT justifica la mesura per evitar impactes frontals, però també podria tenir a veure amb la dificultat que aquest marge genera en els radars de tram, que no poden detectar que s’està produint un avançament.

A més, mirar el mòbil conduint o simplement dur-lo a la mà costarà fins a 6 punts del carnet, quan fins ara es penalitzava amb 3. La sanció econòmica, però, es manté en 200 euros. No dur el cinturó o el casc a la moto passarà a costar 4 punts del carnet enlloc de 3 com fins ara, tot i que la sanció econòmica també es manté fixa en 200 euros.

Ja no seran únicament els novells els qui tindran una taxa d’alcohol diferent. Els menors, duguin el vehicle que duguin, hauran de donar una taxa de 0 gr/l en sang o 0 mg/l d’aire. A banda, qualsevol vehicle de transport de passatgers haurà de tenir instal·lat un dispositiu -un alcoholímetre- que impedeixi arrancar el vehicle en cas que el conductor superi la taxa permesa d’alcohol.

Per últim, una de les novetats principals és que per avançar ciclistes o ciclomotors els conductors hauran de canviar de carril. Si no es respecta la separació obligatòria de 1,5 metres la sanció serà de 200 euros i 6 punts del carnet -enlloc dels 4 actuals-.

Tots els punts perduts -12 punts del carnet- es retornaran automàticament si el conductor aconsegueix estar dos anys sense cometre infraccions i ser sancionat. En cas que es vulguin recuperar abans, la DGT oferirà cursos que permetran guanyar dos punts.

Comentaris

    Angel Anton Gener 03, 2022 | 10:09
    Lo dels ciclistes sera pitjor el remei que l'enfermetat, produira cues de cotxes , nervis, avançaments multiples que encara son mes perillosos perque quan el que avança a varios cotxes volgui tornar al seu carril perque ve algu de front, es trobara els ciclistes i els atropellara per no xocar de cara.

Nou comentari