Només Espanya i tres països més impedeixen allargar l’interval entre les dues dosis de la vacuna

Moncloa rebutja la possibilitat d'allargar el període entre les dues dosis perquè "ja va ser discutida i descartada"

Només Islàndia, Letònia, Malta i Espanya impedeixen allargar l’interval de temps entre les dues dosis de la vacuna, segons un informe del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC). L’informe arriba en un moment en què el debat sobre la conveniència d’allargar el període entre les dues dosis està agafant força a l’Estat. De fet, la demanda del Departament de Salut al Ministeri de Sanitat per tal de poder allargar l’interval entre la primera dosi i la segona i administrar d’aquesta manera el major número possible de primeres dosis a més persones va rebre el passat dimarts una empenta per part de la comunitat científica. Divuit metges i científics han consensuat una proposta perquè es puguin espaiar les dues dosis i procedir a incoular primeres dosis en grups de risc de patir greus conseqüències si contreuen la Covid-19. Aquest grup d’experts inclou Àlex Arenas, Magda Campins, Daniel Prieto-Alhambra, Begoña Román, Sílvia de SanJosé o Antoni Trilla.

El secretari de salut pública, Josep Maria Argimon, també va reclamar de nou en roda de premsa que el Ministeri de Sanitat “reconsideri” la decisió de no permetre allargar aquest interval. Argimon va dir que allargar aquest període entre les dosis de la vacuna, com reclama Salut des de fa setmanes, permetria tenir 5 milions de catalans vacunats amb una primera dosi el 15 de juliol. Aquests càlculs estan fets amb les dosis que es preveu que arribin de Pfizer. Si el Ministeri de Sanitat reconsiderés aquesta decisió, allargar l’interval entre dosis permetria assolir “una certa immunitat de grup”, a més a més de reduir la infecció greu i la mortalitat.  Tot i la petició conjunta de la comunitat científica i de Salut, el passat dimecres la ministra de Santitat de l’estat espanyol, Carolina Darias, va tornar a indicar que la possibilitat d’espaiar la primera i la segona dosi de les vacunes ja va ser “discutida i descartada” per la Comissió de Salut Pública. Moncloa rebutja definitivament la possibilitat d’estudiar la petició de Salut d’espaiar la segona dosi de la vacuna.

Comentaris

  Només Espanya i la resta de països de l'món ... 09/05/2021 5:50 pm
  ... afirmen que Catalunya no és una nació i que no té dret a l'autodeterminació.
  Empipat 08/05/2021 11:04 pm
  Pues veo que ya tenemos quienes son los del procicat...
  Raül 08/05/2021 11:16 am
  Espanya ha tingut els dos pitjors ministres de sanitat d'Europa. Dos eh! Que té mèrit.
  tonc. 08/05/2021 11:14 am
  COM SEMPRE ESPANYA DINS DEL GRUP DELS MÉS TONTOS, NO S´ADONEN QUE MALTA, iSLANDIA I LETONIA HI VIUEN QUATRE PERSONES I ALGÚ MÉS..JA ESTÀ CLAR QUE ESPANYA SEMPRE HA DE DESTACAR I GAIRABÉ SEMPRE PER LES COSSES NEGATIVES, MARCA ESPANYA
   Alf. Lopez 08/05/2021 1:16 pm
   Qu siguin petition no vol dir que siguin tontos
    Anònim 09/05/2021 11:07 am
    em temo que no ho has intrerpretat bé, en cap moment he dit que aquets païssos siguin tontos, aclarit.

Nou comentari