El New York Times, crític amb la gestió espanyola del coronavirus

Article crític al New York Times sobre la gestió del govern de Pedro Sánchez de la crisi del coronavirus. El seu corresponsal a Madrid, Raphael Minder, titula el seu article d’ahir com Espanya esdevè en el darrer epicentre del coronavirus després d’una gestió errònia”. I en destaca que la Moncloa va declarar l’Estat d’alarma divendres, dies després que va permetre reunions massives a Madrid quan la xifra d’infectats ja era de 4.200 i 120 morts.

 

L’article retreu a la Moncloa que autoritzés la marxa del 8 de març, els 60.000 suporters pels carrers de la capital estatal així com el congrés de Vox. En aquest sentit, en destaca la ràpida taxa de contagi del COVID 19 a Espanya i l’estratègia lenta del govern. “L’experiència d’Espanya torna a posar de manifest la necessitat que els governs prenguin mesures estrictes abans d’hora per combatre la propagació del virus”, conclou el corresponsal.

 

També destaca els brots a ciutats catalanes o basques, però remarca que Madrid “s’ha convertit en l’epicentre de la crisi espanyola”.Aquest dimecres, Madrid va representar aproximadament la meitat dels casos i gairebé dos terços de les víctimes mortals”, subratlla Minder. Així mateix, informa de les infeccions de membres del govern i de la imposició per etapes de l’Estat d’alarma. 

 

Nou comentari