El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El New York Times, crític amb la gestió espanyola del coronavirus
  • CA

Article crític al New York Times sobre la gestió del govern de Pedro Sánchez de la crisi del coronavirus. El seu corresponsal a Madrid, Raphael Minder, titula el seu article d’ahir com Espanya esdevè en el darrer epicentre del coronavirus després d’una gestió errònia”. I en destaca que la Moncloa va declarar l’Estat d’alarma divendres, dies després que va permetre reunions massives a Madrid quan la xifra d’infectats ja era de 4.200 i 120 morts.

 

L’article retreu a la Moncloa que autoritzés la marxa del 8 de març, els 60.000 suporters pels carrers de la capital estatal així com el congrés de Vox. En aquest sentit, en destaca la ràpida taxa de contagi del COVID 19 a Espanya i l’estratègia lenta del govern. “L’experiència d’Espanya torna a posar de manifest la necessitat que els governs prenguin mesures estrictes abans d’hora per combatre la propagació del virus”, conclou el corresponsal.

 

També destaca els brots a ciutats catalanes o basques, però remarca que Madrid “s’ha convertit en l’epicentre de la crisi espanyola”.Aquest dimecres, Madrid va representar aproximadament la meitat dels casos i gairebé dos terços de les víctimes mortals”, subratlla Minder. Així mateix, informa de les infeccions de membres del govern i de la imposició per etapes de l’Estat d’alarma. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa