El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calviño anuncia una inversió de 3.067 milions per digitalitzar pimes
  • CA

La vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha presentat aquest dijous el programa Kit Digital, un projecte que preveu una inversió de 3.067 milions d’euros en la digitalització de les petites i mitjanes empreses (pimes) i els autònoms fins l’any 2023. El govern espanyol, doncs, té la idea de subvencionar un bo per a crear pàgines web, impulsar el comerç electrònic, gestionar els clients i els proveïdors, o per millorar la ciberseguretat.

Els diversos serveis que podran demanar les empreses serà la creació d’una pàgina web o d’una botiga en línia, la promoció del negoci a través de xarxes socials, la gestió de clients o proveïdors; l’explotació de dades de l’empresa per a la millora de la presa de decisions; solucions per fer més eficient la comunicació entre treballadors; l’automatització de processos; la realització de factures electròniques, i la seguretat en les connexions i ciberseguretat bàsica i avançada.

Segons ha explicat Calviño, el govern espanyol pretén que amb aquests recursos es pugui sortir de posicions endarrerides “per sota del que li correspondria” en el rànquing de digitalització de pimes a Europa. Durant la presentació oficial del programa, la vicepresidenta ha assegurat que a dia d’avui només el 20% de les pimes tenen una pàgina web i un 14% un pla de digitalització.

Calviño ha posat de manifest que l’Estat ja té una connectivitat “extraordinària“, i ha assenyalat que ara el més necessari és “invertir en tot allò que ens permet aprofitar les infraestructures” i digitalitzar el teixit productiu amb un programa que “no té precedents”. “Mai s’ha abordat una inversió d’aquesta envergadura per donar suport al teixit productiu en un procés de transformació estructural”, ha afegit.

Les empreses interessades a accedir a les ajudes poden acostar-se a les oficines AcceleraPyme distribuïdes a l’Estat o consultar la pàgina web. Per accedir als serveis digitals personalitzats, els interessats hauran de comprovar primer el seu nivell de digitalització a través d’un test d’autodiagnosi que es podrà trobar a la mateixa web d’AcceleraPyme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa