El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moviment per destinar la despesa en toros cap a Sanitat
  • CA

Onze mil persones. Aquesta és la xifra que ha donat l’ONG animalista Animanaturalis de persones que han escrit a Ministre de Cultura,  José Manuel Rodríguez Uribe, per tal d’exigir que “no es destini ni un euro de diners públics al rescat del sector taurí”.  És més des d’AnimaNaturalis,  proposen també eliminar “les milionàries partides pressupostàries previstes per a curses i festejos taurins d’aquest any”. L’objectiu és que aquestes partidessiguin destinades a Sanitat i a altres serveis essencials per tal de lluitar contra la crisi arran del coronavirus.

 

AnimaNaturalis detalla que aquestes partides poden arribar fàcilment els centenars de milers d’euros anuals, fins i tot arribar a quantitats milionàries. Aïda Gascón , directora de l’ONG, assegura a El Món que s’estima que “una trentena d’ajuntaments de Catalunya destinen 1 milió d’euros de diners públics per a la realització de bous embolats, bous capllaçats i tancaments”.

 

A l’Estat espanyol, les xifres encara són més elevades. Per exemple, la Diputació de Badajoz té previst destinar a l’Escola de Tauromàquia, 950.350 euros. La Diputació de Castelló  destinarà 90.000 euros pel 2020 a associacions del ram dels bous. En la mateixa línia, Vox ha demanat modificar els pressupostos de la Junta de Andalusia, fa costat al govern de PP i Cs, per incloure dos milions d’euros per subvencionar novillades als pobles. La Comunitat de Madrid, focus del brot, tampoc es queda coixa. També governada per PP i Cs amb el suport de Vox, destinarà una partida de  206.763 euros per a municipis de menys de 75.000 habitants que vulguin fer festes de tauromàquia. L’Ajuntament de la capital de l’Estat té al calaix 30.000 euros per formantar la tauromàquia.

 

 

Gascón assegura que els taurins “estan reclamant plans de contingència, recuperació i suport als seus negocis al govern”. De fet, s’han cancelat 200 corrides.  “Els recursos de l’administració pública no s’han d’utilitzar per promocionar i contractar espectacles basats en l’abús i maltractament animal, i encara menys en els propers mesos, quan es necessitarà tot l’esforç i suport públic per destinar-los als recursos sanitaris i  pal·liar els efectes econòmics per a les famílies, autònoms i empreses per la crisi de la pandèmia del COVID 19“, remarca la directora d’AnimaNaturalis.

 

Aïda Gascón, en un moment de l’entrevista Jordi Borràs

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa