Els Mossos posen la lupa en tres grans dipòsits d’Ercros a Vila-seca

L'empresa assegura que les instal·lacions disposen de tots els permisos administratius i estudis de seguretat

Els Mossos investiguen si tres grans dipòsits d’Ercros a la planta de Vila-seca II, al polígon petroquímic de Tarragona, incompleixen la normativa de seguretat industrial, segons han confirmat a l’ACN fonts judicials. En un comunicat, l’empresa ha assegurat que aquestes tres esferes d’emmagatzematge i, en conjunt, totes les seves instal·lacions, “disposen de tots els permisos administratius, autoritzacions ambientals i estudis de seguretat preceptius”. Arran dels registres que els Mossos fan en diverses seus de la companyia i a l’Ajuntament de Vila-seca, Ercros diu que està “col·laborant plenament” amb les actuacions judicials i confia que quedarà acreditat que totes les instal·lacions compleixen amb la legislació que els correspon.

L’operatiu està ordenat pel jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona, que ha decretat el secret d’actuacions. Diverses fonts pròximes al cas consultades per l’ACN han desvinculat aquest operatiu de la investigació que hi ha en marxa contra l’empresa Iqoxe, situada al mateix polígon, per l’explosió del 14 de gener.

En concret, els registres es fan de forma simultània a les dues instal·lacions que Ercros té al polígon petroquímic, a la seu de l’empresa situada a l’avinguda Diagonal de Barcelona i a l’Ajuntament de Vila-seca. Els porten a terme agents de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra i també n’hi ha de la Unitat Central d’Informàtica Forense del cos.

Els agents han accedit a l’Ajuntament quan passaven uns deu minuts de les deu del matí i estan escorcollant l’àrea de llicències i tresoreria. L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha explicat que estan “tranquils” i que estan col·laborant amb la policia i el jutjat per tal de proporcionar-los “el màxim d’informació referent a Ercros”, que és el que estan sol·licitant, ha dit, sense entrar en més detalls.

Nou comentari